Râurile patriei – gropi de gunoi! Mirifica zonă a Negrileștilor nu face excepție: molozul – noua atracție turistică de pe Valea Mare (FOTO-VIDEO)

Comuna Negrilești, situată în nord-vestul județului Bistrița-Năsăud, este un adevărat dar de la natură: zonă montană (aproape) virgină, străbătută de „bogzaniene” văi cu ape cristaline, oameni fani și muncitori, cu frică de Dumnezeu și respect pentru darurile Sale. Teoretic...

Practic, „civilizația” a ajuns și aici, dar nu oricum, cu mâna goală, ci cu internit, moloz și alte elemente din construcții dezafectate. Valea Mare este un pârâu care străbare comuna și care dă un farmec aparte zonei. Același pârâu a devenit și loc de depozitare al deșeurilor, priveliștea fiind abject pictată de nesimțire și grobianism.

Cititori ai stiridebistrita.ro, dezgustați de gesturile semenilor lor, ne-au trimis niște imagini care vorbesc de la sine:

Primarul comunei Negrilești, Dumitru Costin, este de acord cu noi în ceea ce privește lipsa de bun simț și civilizație a unor consăteni. În primă instanță acesta nu părea că are cunoștință de masacrul asupra naturii, dar la rostirea cuvintelor „internit” și „rame de geamuri” a reacționat:

„Acum știu despre ce e vorba, sunt niște elemente de construcții, moloz. Am trimis azi de dimineață un buldo pentru a curăța zona. Este vorba de o zonă izolată. În restul comunei nu avem astfel de cazuri. E drept, mai sunt inconștienți care mai merg cu căruța și mai aruncă una alta...” – a declarat primarul Dumitru Costin.

Cei care ne-au sesizat starea de fapt sunt însă de altă părere:

„E ceva de nedescris! Aproape toată valea respectivă este plină de gunoaie. Mai rău este însă faptul că ceea ce se vede în fotografiile și filmarea trimise către dumneavoastră sunt aruncate acolo chiar de către angajați ai primăriei. Este vorba de materiale de construcție rezultate în urma dezafectării unei școli din Breaza, aici mă refer la geamurile respective, iar internitul și molozul provin de la cetățeni „de bine” din comună. Se știu ei care...” – ne-a declarat S.R..

Dumitru Costin recunoște că în zona respectivă a existat cândva un depozit de gunoi și dorește ca acele gunoaie să fie îngropate tot acolo.

Situații de agest gen se întâlnesc tot mai des în Bistrița-Năsăud. Unii dintre primari au decis să recurgă la ajutorul tehnologiei prin instalarea de camere de supraveghere în zonele „de interes”. Nici municipiul Bistrița nu este ocolit de asemenea apucături, zone ca liziera Pădurii Codrișor fiind „preferate” de neanderthalii convertiți la civilizație.

Adauga comentariu