Rămâne cum am stabilit: ALDE Bistrița-Năsăud sprijină PSD până la capăt – senatorul Ioan Simionca nu a semnat moțiunea de cenzură

Partidele de opoziţie au depus, în această seară, moţiunea de cenzură la Parlament. Anunțul a fost făcut de liderul deputaţilor PNL Raluca Turcan. Aceasta a precizat că moţiunea a fost semnată de 237 de aleşi, printre care şi patru de la PSD.

Sigur, moțiunea a fost semnată de deputații Cristina Iurișniți, USR, Robert Sighiartău, PNL și Ionuț Simionca, PMP, în timp ce deputații PSD Doina Pană, respectiv Daniel Suciu și, evident senatorul Ioan Deneș vor vota contra acestei moțiuni.

Cu semnătura așteptată pe moțiune, senatorul Ioan Simionca s-a alăturat și el grupului tot mai numerous din ALDE Bistrița-Năsăud care preferă să meargă mai departe alături de PSD, grup din care face parte și noul-vechi secretar de stat în Ministerul Agriculturii, Sorin Roșu Mareș, încă neexclus din ALDE dar repus în funcție de premierul Viorica Dăncilă. De altfel, poziția ALDE Bistrița-Năsăud este cunoscută și reconfirmată de președintele interimar Ioan Monița: mergem cu PSD mai departe, fapt agreat de Călin Popescu Tăriceanu.

Gestul senatorului Ioan Simionca este strâns legat de relațiile foarte apropiate pe care Simionca le are cu liderii PSD locali dar și cu foarte mulți dintre primari și asociațiile de folclor, Simionca fiind unul din cei mai cunoscuți coregrafi și instructor de dansuri populare  din județul Bistrița-Năsăud. De altfel, Ioan Simionca a fost cât se poate de absent din punct de vedere politic, interesele sale fiind strâns legate de spectacolele folclorice sau activități adiacente.

Altfel, senatorul Ioan Simionca stă foarte bine la capitolul cheltuieli, doar la   „diurne deplasare ședințe parlamentare”, senatorul PMP de Bistrița-Năsăud și-a decontat „doar” 30.340,50 lei în 2017, suma forfetară pentru cazare fiind identică cu cea a senatorului PSD, adică 62.900 lei. Și cheltuielile legate de carburanții folosiți în deplasarea pentru lucrările Parlamentului au fost puțin mai mici decât în primul caz prezentat, 11.755,32 lei fiind suma decontată de Simionca.

Acesta a fost „modest” și la salarizarea personalului din teritoriu, bistrițeanul decontând 54.660 de lei, 3.319 lei pentru chirie, dar a avut și cheltuieli adiacente legate de întreținere și utilități (4.430 de lei), obiecte de inventar (9.173 lei), pentru reparații curente (10.135 lei), precum și cheltuieli legate de internet și presă (11.678 lei). Suma decontată „pe propria răspundere” a fost de 93.348 lei pentru anul 2017.

 

 

 

Adauga comentariu