Radu Moldovan către un consilier județean liberal: „Te rog să vociferezi la PNL sau peste drum, dincolo de trecerea de pietoni!”. Mărul discordiei – LDP SA

Ședința Consiliului Județean Bistrița-Năsăud din data de 26 iunie a avut parte de un mic spectacol oferit de cuplul Radu Moldovan – Florin Moldovan, în timpul interpelărilor pe marginea unui proiect de Hotărâre legat de privatizarea companiei LDP SA, companie aflată în „jurisdicția” forului județean.

Ședințele CJ BN sunt recunoscute pentru rapiditatea în care acestea se defășoară, un ritm impus de președintele Radu Moldovan. Rare ori se depășește durata de 30 de minute într-o astfel de ședință, fiind de departe cel mai „eficient” for de acest gen din județ și poate chiar din țară.

Cu mici excepții, căci se mai întâmplă ca în timpul interpelărilor pe marginea proiectelor să existe discuții mai elaborate. Acest lucru s-a petrecut și în ședința din 26 iunie când, pe marginea subiectului legat de posibila privatizare a unei companii aflate în subordinea CJ-ului, interpelarea liberalului Florin Moldovan a iscat discuții care l-a făcut pe președinte să se aprindă.

Este cunoscută starea colerică a lui Radu Moldovan, iar acesta nu s-a abținut în momentul în care cel căruia îi răspundea la interpelare a vorbit peste el, deranjându-l:

„Eu n-am comentat când ați vorbit dumneavoastră, vă rog să rămâneți civilizat, nu stricați aceste ședințe de consiliu minunate cu sloganuri politice”.

Consilierul Florin Moldovan și-a continuat șușotealea, fapt pentru care președintele a izbugnit din nou:

„Domnule! Te rog să vociferezi la PNL sau peste drum, dincolo de trecerea de pietoni! Eu te-am ascultat cu foarte mare atenție și pretind ca în continuare, această ședință să fie una civilizată. Te duci afară și faci declarații politice, nu în plenul Consiliului Județean, stimate coleg!”.

Întrerupt pentru a treia oară, Radu Moldovan „îl roagă” din nou pe colegul liberal să se abțină de la comentarii:

„Domnule, te rog frumos, fii civilazat, domnule! Fii civilizat și nu mai vocifera! Nu mă impresionezi absolut deloc cu lipsa de bun șimț și cu vorbitul peste interlocutor. Eu te-am ascultat cu foarte mare atenție, ți-am ascultat sloganurile și populismele, și cu asta te rog frumos să asculți! Înțelege, e dreptul dumneavoastră să votați cum doriți, nu vă obligă nimeni să votați într-un fel sau altul”.

De la ce a pornit toată tărășenia...

Pe ordinea de zi a Ședinței a fost introdus un proiect de Hotărâre legat de declanșarea procedurilor de privatizare al LDP SA printr-o strategie de privatizare care se va supune și ea votului plenului CJ. LDP SA – societate aflată în subordinea CJ, are ca obiect principal de activitate construcțiile și a devenit nerentabilă în urma lipsei forței de muncă și implicit a contractelor de execuție.

Consilierul liberal Florin Moldovan a ridicat problema managementului defectuos al LDP SA:

„Chiar dacă acum se vorbește de lipsa forței de muncă, noi de ani de zile în CJ am venit în fața dumneavăstră și v-am arătat că marea problemă a LDP-ului o reprezintă managementul defectuos bazat pe pile relații, cunoștințe, neamuri ș.a.m.d. E foarte greu, într-adevăr, să reziști pe o piață concurențială atâta timp cînd în fața și în fruntea unei companii de mărimea LDP-ului sunt oameni incompetenți care nu au nicio treabă cu domeniul de activitate, motiv pentru care astăzi ajungem la concluzia că a fost un menegement defectuos, că a fost condus și cumva girat de dumneavoastră, deoarece ați considerat că e mai ușor să închizi ochii și ați lăsat să meargă așa”.

Proiectul privind începerea procedurilor pentru privatizarea LDP SA a fost votat cu 18 voturi „pentru”, 5 „împotrivă” și alți cinci consilieri care nu au votat, aceștia fiind membri în Consiliul de Administrație al LDP SA:

Adauga comentariu