Protest spontan pentru... FUMAT! Se întâmplă în curtea a două licee bistrițene

La Bistrița, termenul de protest este luat în derizoriu, de la mic la mare! Dacă adulții protestatari, indiferent de tematică, se urnesc extrem de greu, iar în stradă ajung doar o mână de oameni, același lucru nu poate fi spus în cazul elevilor. Probabil „durerile” sunt mai mari într-o anumită parte...

Este vorba de un protest spontan desfășurat vineri, 29 noiembrie, la sfârșitul pauzei mari, în incinta comună a două licee din Bistrița: INFOEL și Sportiv. Tinerii protestatari au fost nemulțumiți de faptul că porțile liceelor, de fapt poarta principală de acces, se închide la ora 8:00 și nu se mai deschide decât la ora 12:00, ceea ce, în opinia tinerilor, le-ar îngrădi dreptul la... fumat!

Directorii celor două instituții își aruncă reciproc acuze, considerând fiecare că elevii protestatari fac parte din jurisdicția celuilalt, conform bistriteanul.ro. Mircea Gătej, directorul LPS („sportivii”), susține că elevii lui „se tem de țigară”, iar Alina Puțura, directorul INFOEL, aruncă „chiștocul” în curtea LPS, susținând că există o pagină dedicată protestului, făcută de un elev din liceul cu înclinații sportive.

Elevii protestatari susțin faptul că vor continua demersul lor „democratic” și luni, tot în pauza mare.

„Elevilor nu li se permite să fumeze nici afară nici înăuntru cu toate că sunt majori. Directorul de la LPS….Nu le permite portarilor să lase elevii afară  fiind forțați să mănânce și să cumpere doar din școală! Are de câștigat directorul de la cei care vând  produse în incinta școlii,  energizante, cola și pepsi la elevi? Sunt copii care totuși fac sport și consumă astfel de prostii. Elevii nu au acces la magazinul din afară școlii….nici macar după caiete, pixuri, fetele au nevoie de absorbante nici măcar după așa  ceva! Mai rău ca în pușcărie!!!” – a declarat un protestatar, citat de bistriteanul.ro.

Directoarea INFOEL le atrage atenția elevilor că un astfel de protest este ilegal deoarece se aclamă un drept ilegal, iar dacă acest demers se va repeta, ea va anunța organele de ordine.

 

sursa video: bistriteanul.ro

Comentarii

cititor

16.01.2020 10:29

PAI DA MAI.... FACETI-LE " GA.O.ZER.ILOR " DE PLOZI... SI UN LOC UNDE SA SE DROGHEZE si unul unde sa se " regu.le.ze "  ... MAI ... ca de aia-i DEMOCRATIE ... ! 

Adauga comentariu