Prospături, ce naiba: „cornul” elevilor bistrițeni vine tocmai de la Voluntari, via Târgu Jiu! Firma respectivă a fost implicată într-un scandal național legat tocmai de calitatea produselor!

După luni bune se zile în care licitațiile pentru achiziția produselor din programul național „cornul, laptele și mărul” s-au tot contestat și refăcut, în sfârșit, în județul Bistrița-Năsăud, elevii vor beneficia de un corn, căci laptele și merele sunt încă în dispute, licitațiile pentru aceste produse nefiind finalizate.

Mai bine mai târziu, decât niciodata! Licitația pentru acordarea cornului în școlile din județul nostru s-a finalizat, câștigătoare lozului fiind SC Achiziții Dezvoltare din Voluntari. Astfel, peste 33.000 de elevi din tot județul Bistrița-Năsăud vor beneficia din următorul interval de timp de produsele de panificație ale firmei din Voluntari, aceasta câștigând licitația organizată de Consiliul Județean Bistrița-Năsăud pentru toate cele 5 loturi (Bistrița, Năsăud, Beclean, Săngeorz-Băi și Teaca-Lechința).

Contractul-cadru, semnat la data de 21 martie 2018, este încheiat pe o perioadă de doi ani, anii școlari 2017-2018, respectiv 2018-2019, având o valoare de 3,6 milioane de lei. Firma de panificație din Voluntari va livra către elevii bistrițeni cornuri sau batoane si produse derivate: covrigi simpli sau biscuiti uscati în ambalaje de 80 g/unitate pentru elevii din clasele I-VIII din învatamântul de stat si privat, precum si pentru copii prescolari din gradinitele de stat si private cu program normal de 4 ore.

SC Achiziții Dezvoltare din Voluntari a avut o cifră de afaceri de 51 milioane de lei, profit de 2.7 milioane de lei și un număr de doar 14 angajați, cifre raportate la nivelul anului 2016. Firma respectivă a mai avut contracte de acest tip în țară, în Sibiu și Dolj, nu fără incidente. În licitația pentru Bistrița-Năsăud au mai fost prezente și Auto Valmar din Bistrița, Grand Par Dor din Reghin, Logistic Media din Ocna Mureș și Vel Pitar din Râmnicu Vâlcea.

SC Achiziții Dezvoltare Voluntari s-a aflat în centrul unui scandal legat tocmai de calitatea produselor oferite prin programul național „cornul și laptele” în Sibiu, în anul 2015, unde s-ar fi găsit produse expirate în momentul acordării acestora către copii: „în urma mai multor sesizări firma a fost depistată că a furnizat elevilor cornuri mucegăite şi produse lactate alterate. Laptele, care era în perioada de garanţie, expira a doua zi. S-a distribuit în 17 şi în 18 expira. Cornul, la fel. Probabil şi mucegăite.” – se specifica într-un material de presă postat de gorjeanul.ro. Tot în acest material se specifică faptul că și doljenii „au pățit-o” cu această firmă cu un an înainte, în 2014.

Într-un alt material, din iunie 2016, DIGI24 relata: „Intrată de mai mulţi ani în program, firma Achiziţie şi dezvoltare SRL, specializată în comerţ cu amănuntul, are contracte în 5 judeţe. Oficial, este înregistrată în Târgu Jiu. În realitate, singurul său sediu e într-un apartament locuit, dintr-un cartier rezidenţial din Voluntari, Ilfov. Aici o căutăm pe Loredana Rădulea, administrator şi acţionar unic al companiei (...) Loredana Rădulea susţine că  <pentru anul şcolar 2016-2017 intenţionăm a nu mai participa, cel puţin în condiţiile în care preţul unitar pe pachet/produs de panificaţie nu va fi majorat prin Hotărâre de Guvern, la acest moment contractele nefiind profitabile>”.

Licitațiile pentru lapte și mere, din același program național, nu sunt finalizate la această ora. Probabil, până la sfârșitul anului școlar elevii vor primii codița de la măr.

Adauga comentariu