Programul complet al zilei de 1 Decembrie la Bistrița: depuneri de coroane, defilare, show culinar, spectacol pentru copii, aprinderea luminițelor de sărbători și retragere cu torțe. Plus restricții de circulație

Ziua Națională a României va fi celebrată la Bistrița conform unui tipar clasic, dar va avea inserate și câteva elemente de noutate. Astfel, pe lângă momentele dedicate alocuțiunilor și depunerilor de coroane, precum și tradiționala defilare militară, în acest an vom avea parte de două momente inedite: un show culinar și o mică sărbătoare a copiilor.

Evenimentele vor începe la ora 11:30, în Blăjenii de Sus, acolo unde vor avea loc depuneri de coroane la bustul Generalului Erou Grigore Bălan și la bustul Mitropolitului Ardealului Nicolae Bălan.

La ora 12:00, va avea loc o altă depunere de coroană, la statuia Cardinalului Iuliu Hossu, de această dată la Bistrița, în curtea bisericii Greco-Catolice din str. Gării, nr 13, urmată de încă o depunere de coroană la bustul lui Alexandru Vaida Voevod, pe aceeași stradă, lângă Policlinică.

Ceremonia miliar-religioasă și o nouă depunere de coroană, va avea loc la ora 13:00, la statuia poetului Andrei Mureșanu din Piața Centrală, iar o jumătate de oră mai târziu este programată defilarea detașamentelor de onoare, a tehnicii și echipamentelor, pe traseul Șincai – Dornei.

Imediat după finalizarea defilării, tot în Piața Centrală, în zona Pietonalului, va avea loc un spectacol culinar susținut de Chef Nina Rus și invitații ei, moment organizat de Asociația Produs în Bistrița-Năsăud. La finalul show-ului culinar se vor împărții aproximativ 6.000 de porții pe bază de tichet/invitație, iar restul doritorilor vor putea să achiziționeze produsele chefilor, banii rezultați fiind ulterior donați.

Către sfârșitul zilei, centrul de greutate al evenimentelor se va muta în fața Palatului Administrativ, locație unde va avea loc, începând cu ora 16:00, un mic spectacol pentru copii, Golden Party, spectacol unde trupa Funtasticii (prietenii lui Moș Crăciun) vor veni cu multe surprize. Programul va culmina cu aprinderea iluminatului public de sărbători din Piața Petru Rareș, precum și cu un foc de artificii.

De la ora 17:00 este programată tradiționala retragere cu torțe pe traseul Protopopiatul Bistrița – Piața Petru Rareș - Str. Dornei – Pietonalul Liviu Rebreanu, Bld. G-ral Grigore Bălan – Str. Avram Iancu – Cazarmă.

Potrivit Primăriei Bistriţa, cu prilejul manifestărilor organizate cu ocazia Zilei Naţionale a României, circulaţia auto va fi restricţionată între orele 06.00 – 18.30 pe străzile Grănicerilor, Avram Iancu, General Grigore Bălan, Bistricioarei, Dornei, Gheorghe Șincai, Piața Petru Rareș, 1 Decembrie, Republicii, Gării, Piața Unirii și Piața Centrală.

 

 

Adauga comentariu