Profesorul bătăuș de la Șanț s-a prezentat la program, dar nu a intrat în școală! Jandarmii au făcut cordon între protestatari și dascăl, aflat la un pas de linșaj (VIDEO)

După trei zile de protest al părinților elevilor de la școala din Șanț, profesorul cu apucături vilolente a dat piept cu nemulțumiții. Chiar dacă Maternik a prezentat direcțiunii un document emis de un cabinet de medicina muncii, acestuia i-a fost respins accesul în unitatea de învățământ.

Marți dimineața s-a desfășurat un nou episod din scandalul Maternik de la școala generală din Șanț. De această dată și-a făcut apariția și profesorul învinuit de agresiune și alte violențe, atât asupra elevilor, cât și a asupra unor colegi profesori.

Profesorul Vasile Maternik a fost protejat de jandarmi, părinții nemulțumiți fiind deciși să nu-l lase pe acesta să intre în școală. „NU TE VREM” a fost sloganul scandat în timpul „negocierilor” dintre Maternik și conducerea școlii.

Deși profesorul a prezentat un act emis de un cabinet de medicină a muncii, acestuia i-a fost refuzat accesul în instituția școlară. Lipsea esențialul, o bifă pusă în dreptul sintagmei „apt medical”. Directorul Daniel Sasu, secondat de un inspector școlar, i-a explicat profesorului faptul că, pentru a preda, trebuie să întrunească toate condițiile prevăzute de lege, inclusiv cele medicale.

Maternik s-a conformat pentru moment, dar a spus că va reveni cu documentul în regulă. Acesta însă nu recunoaște că ar fi bătut elevi, considerînd doar că i-a muștruluit, însă recunoaște faptul că are mai multe procese legate de aceste manifestări.

„Dacă circ vor, circ să facă! Din partea mea... puțin îmi pasă”, a spus Maternik referitor la faptul că părinții elevilor protestează vehement împotriva lui. Acesta a mai spus că el va reveni și va intra la ore în orice condiții.

Sursa video: bistriteanul.ro, foto: mesagerulbn.ro

Adauga comentariu