Pregătirile de sărbători au intrat în hibernare. Angajații administrației locale nu servesc patria în sfânta zi de sâmbătă, chiar dacă ar trebui să organizeze apocalipsa

Febra pregătirilor pentru sărbătorile de iarnă a început să se simtă deja. Ficare dintre noi am început măcar să ne gândim la curățenie, la ce punem pe masă de Crăciun și Revelion, sau ce cadouri să luăm. Administrația locală, cu mici excepții, a rămas împotmolită la stadiul de gândire.

Nu peste mult timp, mai exact în 5 decembrie, municipalitatea dorește să inaugureze cu surle și trâmbițe o nouă ediție a Târgului de Crăciun, moment în care se va porni și feeria beculețelor de sărbători. În oraș, montarea instalațiilor și decorurilor specifice stagnează, fiind amplasate pe arterele principale câteva ghirlande și figurine din depozitul Direcției de Servicii Publice (DSP). Materialele noi, recent achiziționate, încă nu au fost montate în locațiile surpriză, despre care am scris aici.

În fața Palatului Culturii nici urmă de utilaje sau muncitori, dar aici este și o scuză: în această perioadă se desfășoară Festivalul Internațional de Teatru și Literatură ”Liviu Rebreanu” și nu e frumos să deranjăm artiștii.În schimb, pe bulevardul G-ral Gr. Bălan, acolo unde se dorește realizarea unui punct de interes în părculețul din fața Sinagogii, nu există niciun impediment ca lucrările să fie demarate, ba din contră, inclusiv vremea este deschisă și blândă. Probabil se consideră că mai este încă timp și nu se vrea dezvăluirea surprizelor de pe acum. Sau poate încă nu au ajuns materialele de la Timișoara. Oricum, directorul DSP - Ioan Crețiu - se află în concediu de odihnă până după mini-vacanța de 1 Decembrie.

În zona Bisericii Evanghelice este, totuși puțină mișcare, acolo se lucrează de dimineață la amplasarea căruțelor, 30 la număr, pentru Târgul de Crăciun, locație în care am găsit singurul reprezentat al muncipalității, sâmbăta, la muncă – adiministratorul Piețelor, Luca Răzoare. Aceste căsuțe vor fi populate de meșteri artizani și producători locali, prețul chiriei pentru fiecare căsuță în parte fiind de 600 lei/lună.

Cu totul altă poveste este în fața Palatului Administrativ, acolo unde se definitivează montarea peisajului specific sărbătorilor, CJ-ul lui Radu Moldovan fiind mai iute la capitolul inaugurări, pentru cei de la județ startul sărbătorilor se va face în 1 Decembrie, de Ziua Națională.

Adauga comentariu