Prefectul și subprefectul de Bistrița-Năsăud rămân, deocamdată, pe funcție

Ovidiu Frenț, prefect și Ciprian Ceclan, subprefect, nu sunt  trecuți pe lista cu care ministrul Afacerilor Interne,  Marcel Vela, a venit  în ședința Guvernului din această seară și care a început la ora 17.00. Vela a spus că Internele propun încetarea mandatului pentru prefecții din județele Alba, Arad, Harghita, Sălaj și Suceava, precum și încetarea mandatului de subprefect al județului Arad. Pe lista lui Vela nu se găsesc, deocamdată, Ovidiu Frenț și Ciprian Ceclan.

Surse liberale spun că, în cazul listei cu numele celor care ar putea ocupa funcția de prefect al județului Bistrița-Năsăud, aceasta a ajuns pe masa premierului Orban dar, încă, nu a fost luată o decizie clară. Pe listă figurează: Terente Ciui, Dorina Cicioc sau Ovidiu Florean. Se pare că, o decizie ar putea fi luată vineri seara, atunci când la Bistrița  are loc o ședință lărgită a Biroului Politic Județean PNL BN la care va lua parte și secretarul general al partidului, deputatul Robert Sighiartău. 

Reamintim că: Premierul Ludovic Orban a anunţat recent că toţi prefecţii şi subprefecţii numiţi în timpul guvernării PSD vor fi schimbaţi din funcție după alegerile prezidențiale. 'Curățenia' începe în ședința de Guvern de joi, de la ora 17.00. Printre proiectele de acte normative care sunt incluse pe agenda Guvernului se află „eliberări/numiri de prefecţi şi/sau subprefecţi”. Liberalii spun că orice cabinet are dreptul de a-şi alege proprii reprezentanţi în teritoriu.

Adauga comentariu