Politică și delicatesuri: O asfaltare în plină ninsoare aprinde spiritele în Șieu. Primarul Ioan Cifor susține că zăpada i-a prins pe picior greșit

Tot scandalul din satul Ardan a plecat de la o postare a unei localnice, Roxana Pasc care a filmat aseară pe o ninsoare foarte deasă cum mai multe utilaje asfaltau un drum care face legătură între centrul de comună, Șieu și satul Ardan.

 

21 de străzi prin PNDL, proiect câștigat de o firmă din Rodna

 

Din ceea ce am aflat este vorba de SC FAR FOUNDATION SRL, cu sediul social în Rodna, deținută de bistrițeanul Valentin Fărcaș. Precizăm faptul că, lucrările de asfaltare sunt efectuate printr-un proiect finanţat din Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), firma respectivă având de modernizat 21 de străzi din Şieu. Potrivit primarului Ioan Cifor, SC FAR FOUNDATION SRL, a încasat deja jumătate din valoarea contractului câştigat, care se ridică la peste 4 milioane de lei, fără TVA.
 

Ce spune primarul Ioan Cifor?

Din start, primarul Ioan Cifor ne-a spus că, practice, s-a aflat între ciocan și nicovală: ” Dacă aruncam pe vale asfaltul mă filmau, dacă l-am folosit, tot aia au făcut, că, se apropie alegerile locale”. Potrivit celor spuse de Ioan Cifor, povestea asfaltului turnat pe zăpadă a început dimineață la ora 10.00, ” când vremea era bună, și chiar se putea asfalta, doar că, după-amiază a început ninsoarea, noi, deja, am apucat a mai comanda din bază încă opt mașini, pe șase dintre ele le-am oprit, doar că, două dintre ele au ajuns la Ardan și oamenii s-au apucat de treabă. De altfel, cei de la firma constructoare ne-au garantat că lucrarea va ține și poe astfel de vreme, fiindcă există parametrii tehnici. Nu au fost turnați mai mult de 100 de metri de asfalt și, pe care, la primăvară îl vom testa, eu informând firma și pe această temă. Ei au garanţie 10 ani pe lucrare și își aumă calitatea lucrării”

 

În ceea ce privește originea întregului scandal, el a pornit de la această postare a Roxanei Pașc: 

02.12.2019 ,ora 19 .50, ninsoare,sat Ardan ,comuna Șieu,SE ASFALTEAZA.
Sper ca firma executantă (FAR FOUNDATION) sa si asume în totalitate eventualele probleme care ar putea apărea referitor la durata de viata a asfaltului!
Locuitorii din Ardan il asteapta de zeci de ani ,ar fi păcat ca acum,cand isi vad visul împlinit,cineva sa si bată joc de ei ...

 

Adauga comentariu