Penitenciarul și Spitalul – secțiile de vot bistrițene unde se așteaptă un număr crescut de votanți, duminică, în primul tur al alegerilor prezidențiale

Pregătirile pentru scrutinul de duminică sunt în plină desfășurare și la Bistrița. În acest sens, Instituția Prefectului este pe baricade și tocmai a ieșit dintr-o videoconferință cu proaspătul ministru al Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela.

Printre discuțiile legate de organizare, s-au adus la cunoștința ministrului problemele întâmpinate până acum, dar și măsurile pe care Prefectura Bistrița-Năsăud le are în vedere pentru buna desfășurare a alegerilor prezidențiale.

Printre acestea se numără și pregătirea unor operatori de rezervă pentru situația în care va exista un număr mai mare de votanți în anumite secții de vot. Conform prefectului încă în funcție, Ovidiu Frenț, la Bistrița există două astfel de secții unde se anticipează o prezență mai mare la vot decât de obicei:

„Ne aşteptăm ca la două secţii de vot să fie o prezenţă mai numeroasă, cea la care este arondat Penitenciarul Bistriţa şi cea unde este arondat Spitalul Judeţean, dar suntem pregătiţi cu operatori de rezervă pentru a putea crea două linii de operare, pentru a nu încetini procesul electoral”, a precizat Frenț în timpul videoconferinței.

Contactat de redacția stiridebistrita.ro, Ovidiu Frenț a și argumentat această „previziune” legată de numărul mare de votanți în cele două secții amintite:

„Numărul mare de votanți cu urna specială, de la penitenciar și de la spital, este anticipat din experiența altor scrutine, respectiv de la ultimele alegeri. Asta va încetini cu siguranță procesul electoral. Operatorul pe tabletă va trebui să valideze individual fiecare vot din urna specială, plus pe cei care votează în acele secții conform listelor de circumscripție. Pentru a preîntâmpina astfel de situații, am pregătit cele două linii de operare, cu operatori de rezervă”, a declarat Frenț.

La nivel național, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale a furnizat Autorităţii Electorale Permanente o bază de date cu aproximativ 51.000 de operatori dintre care 8.400 de operatori au fost evaluaţi şi instruiţi în perioada august – octombrie; de asemenea au fost evaluaţi 7.300 de operatori de calculator în străinătate.

În cursul zilei de astăzi şi mâine se desfăţoară activităţile finale privind: predarea echipamentelor către operatori de caculator, predarea terminalelor informatelor mobile către preşedinţii secţiilor de votare concomitent cu organizarea secţiunilor de instruire, instruirea operatorilor de calculator de rezervă şi, de asemenea, instruiri ale membrilor operatori pentru secţiile de votare din străinătate.

 

Comentarii

ecologistul de ...

07.11.2019 18:50

Pesedeuu se poate astepta la voturi multe din zona penitenciarelor. Aici este speranta  in sustinerea lor. Penal la penal trage. Penali  din toata tara UNITI-va !

Adauga comentariu