Pe liberali nu îi interesează Ardealul. În bugetul pe 2020 nu sunt bani prinși pentru Autostrada Nordului. Vezi cine spune acest lucru

Deputatul Daniel Suciu, PSD, a confirmat astăzi faptul că, în bugetul pe 2020 al Guvernului Orban, nu există bani prinși pentru întocmirea studiului de fezabilitate necesar pentru construirea Autostrăzii Nordului. El a spus că, actuala putere locală, nu știe foarte clar sau chiar deloc, care sunt prioritățiile județului Bistrița-Năsăud: ” Am cerut celor din conducerea PNL Bistrița-Năsăud să spună bistrițenilor ce priorități au pentru 2020, dar, deocamdată, nu am observat vreun interes special în acest sens. Oricum, primul test nu l-au trecut”, a precizat Suciu.

Potrivit deputatului Daniel Suciu, în bugetul pe 2020: ” Nu există finanțare pentru SF-ul (n.red.- studiu de fezabilitate) pentru construirea Autostrăzii Nordului, astfel încât, probabil, vor trece ani buni, până când acest obiectiv va fi implementat, deși, repet, au toate pârghiile, sunt la guvernare și au vorbit atât de mult că vor face această autostradă. Un lucru însă este sigur: Dacă rămâneam la guvernare, cel puțin banii pentru SF erau prinși în bugetul pe anul 2020”, a precizat parlamentarul bistrițean.

Reamintim că: În noiembrie 2019, Compania de Drumuri a făcut primul pas către realizarea unei şosele de mare viteză în nordul ţării, publicând anunţul de licitaţie pentru elaborarea studiului de fezabilitate pentru Autostrada Nordului. Se pare însă că tronsonul care trebuia să asigure o legătură rapidă între Suceava și Petea a dispărut din licitație.

Fostul ministru al Transporturilor, Răzvan Cuc a declarat, atunci, că licitația lansată în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) arată că Autostrada Nordului s-a transformat într-un Drum Expres care se oprește la Baia Mare. Cel mai probabil, legătura dintre Baia Mare și Petea ar urma să să fie făcută de un alt Drum Expres.

Licitaţia este împărţită în trei loturi după cum urmează:

Lot 1 Baia Mare – Bistriţa, valoare estimată: 19.415.185,95 RON fara TVA

Lot 2 Bistriţa – Vatra Dornei, valoare estimată: 16.497.789,72 RON fara TVA

Lot 3 Vatra Dornei – Suceava, valoare estimată: 17.595.156,80 RON fara TVA

Durata contractului era de 15 luni pentru fiecare lot în parte, iar termenul limită de depunere a ofertelor este 8 ianuarie 2020.

Despre acest proiect se discută încă din 2015, el fiind reluat la nivelul județului Bistrița-Năsăud de deputatul PMP Ionuț Simionca, dar fără success, deocamdată.

Comentarii

Balan Marius- e...

31.12.2019 16:47

Bine ma ! Ne  dau la unguri !

Adauga comentariu