Obiceiurile bahice din ajun de Bobotează ale unor tineri din Bistrița-Năsăud: aveau nevoie de un transport urgent, așa că au „împrumutat” ce au găsit la îndemână

Alcoolul fură mințile unora, iar aceștia, pe cale de consecință, fură ce le vine în cale, iar dacă în calea lor este vreo mașină cu cheile în contact... aia e!

Pătruns bine de aromele spirtoase ale lui Bachus, un tânăr de 20 de ani, din Șieu Sfântu, cu deprinderi închipuite de șofer, dar fără permis, aproape în miez de noapte, înainte de sfânta Bobotează, fiind plecat el de-acasă, atât la propriu cât mai ales la figurat, a furat o mașină pentru a se întoarce la domiciliu.

Tărășenia s-a întâmplat la un bar din Șintereag în noaptea zilei de 5 ianuarie, ora 23:46, atunci când „viteazul” din Șieu Sfântu a furat un autoturism din parcarea localului, proprietate a unui bărbat de 32 de ani, consătean al tânărului de 20 de ani.

Mașina avea chile în contact, așa că nimic nu a stat în calea șoferului bahic, cu excepția polițiștilor care l-au oprit aproape de domiciliu:

„La data de 5 ianuarie 2020, în jurul orei 23.46, un bărbat de 32 de ani, din Șieu Sfântu a sesizat faptul că i-a fost furat autoturismul care se afla în apropierea unui bar din Şintereag, cu cheile în contact. Polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Beclean au declanșat verificările, iar în urma activităților desfășurate, autoturismul a fost depistat și oprit în trafic, pe raza localităţii Şieu Sfântu. La volanul acestuia se afla un tânăr de 20 de ani, din Șieu Sfântu. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că tânărul nu deţine permis de conducere. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,18 mg/l alcool pur în aerul expirat”, relatează biroul de presă al IPJ BN.

Polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt în scop de folosinţă, conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

 Un caz asemănător a avut loc în aceeași zi, în Unirea:

„Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au dispus reținerea pentru 24 de ore a unui tânăr de 18 ani, din Prundu Bârgăului, pe care îl cercetează pentru săvârșirea infracțiunilor de furt în scop de folosință și conducere a unui vehicul fără permis de conducere. În fapt, la data de 5 ianuarie a.c., în jurul orei 10.50,  un bărbat de 31 de ani, din Bistrița-Bârgăului a sesizat faptul că, noaptea de 04/05.01.2020, i-a fost sustras autoturismul  care se afla parcat în curtea unui imobil din Unirea”, precizează purtătorul de cuvânt al IPJ BN.

În urma verificărilor efectuate, la scurt timp, polițiștii au localizat autoturismul, pe raza localității Jelna, unde a fost accidentat și abandonat. Totodată, în urma cercetărilor efectuate, au identificat și depistat un tânăr de 18 ani, din Prundu Bârgăului, bănuit de comiterea faptei și care nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

În prezent acesta se află în Centru de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Bistrița-Năsăud, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița cu propunerea de luarea a unei măsuri preventive. Cercetările continuă de către polițiștii Serviciului de Investigaţii Criminale.

 

 

Adauga comentariu