Ne scuzați, domnilor edili, aveți două minute să vorbim despre siguranța cetățeanului? Putem începe/continua cu tencuielile clădirilor pe care le aveți în administrare...

Problema tencuielilor care cad la Bistrița de parcă ne-am afla în plin cutremur în zona Vrancea am tot vorbit. La blocurile ANL de la Viișoara am fost noi, cei de la stiridebistrita.ro de cel putin două ori, acolo unde se tot desprind bucăți de construcție dintr-un imobil administrat de Primărie.

Citește și La un pas de o tragedie în Viișoara la blocurile ANL: acoperișul șubred a căzut în amiaza mare! Problema este ocolită și amânată de autorități

Dar și Bucăți de acoperiș s-au desprins exact din același loc de unde au căzut și acum un an, la blocurile ANL din Viișoara! Autoritățile așteaptă o tragedie pentru a interveni?!

Despre casele din zona centrului istoric, la fel, am bătut apa-n piuă de foarte multe ori. Rezultatul? Prioritățile administrației locale se îndreaptă tot către pârtia de schi din wonderlandul crețian, acum sub o altă pălărie, cea a candidatului pierdut, Cristian Niculae.

Un nou caz de tencuială căzută ne-a fost sesizat din cartierul Subcetate, tot de la un bloc ANL, respectiv blocul nr.9, scara C.

Cititorii ne-au relatat faptul că numai providența a făcut ca în momentul căderii unei bucăți mari de tencuială de la ultimul etaj al imobilului să nu fie copii în zonă, deși în acel loc, fiind chiar în spatele blocului respectiv, se adună țâncii la joacă. Norocul a fost că în ziua respectivă a plouat, dar, așa cum zicea unul dintre vecini, ulciorul norocului nu merge de multe ori la apă.

În zona respectivă, pe lângă familiile care locuiesc acolo și au copii, mai există un centru medical de permanență, unde majoriatea pacienților sunt copii, dar și un centru after-school. Pericolul nu s-a îndepărtat odată cu prăbușirea acelei bucăți de tencuială, alte asemenea stau pregătite să cadă:

Primăria recunoaște că blocurile ANL, chiar dacă sunt proprietatea Agenției Naționale a Locuinței, sunt administrate de municipalitate și vor întreprinde cercetări în acest sens. În cazul blocurilor ANL din Viișoara s-a promis același lucru...

Viceprimarul Cristian Niculae se pozează alături de persoane care își renovează/reabilitează singuri, pe puterile lor, fațadele caselor din zona centrului istoric. A făcut-o de curând, atunci când s-a pozat în chip de samaritean, explicând privitorilor faptul că a ajutat la reușita familiei respective. Total fals, căci cei în cauză ne-au declarat faptul că din partea municipalității au întâmpinat anumite piedici, rezolvate cu mare greu. Într-adevăr, Cristian Niculae, simțind momentul public, a dispus reducerea unor costuri legate de proiectul în sine.

„Evenimentul” foto a avut loc pe strada Nicolae Titulescu, la numărul 20. Într-adevăr, imobilul respectiv arată acum ca un exemplu de bune practici, însă, ce să vezi?! Casa următoare, cea de la numărul 22, este în proprietatea municipalității într-o proporție destul de mare și arată exact ca în fotografia de mai jos, fotografie în care Cristian Niculae nu mai apare:

Reiterăm aici și acum ceea ce tot lătrăm de mai bine de un an: municipalitatea poate, dar nu vrea, să găsească soluții viabile pentru a rezolva aceste situații! În cazul imobilului de pe Titulescu nr.22, Primăria ar putea face lucrările pe cont prorpiu, apoi să impună cota parte co-proprietarului sau co-proprietarilor, evitând astfel tragedii. În cazul blocurilor ANL, Primăria are obligația de a pune botul sesizărilor chiriașilor, mai mult, sunt obligați să verifice periodic starea clădirilor și să acționeze ca atare.

Ce face, totuși, Primăria?  În primul rând se plânge că nu are bani. În același timp inițiază proceduri pentru achiziționarea de trebușoare necesare pârtiei de schi de pe Cocoș, căci acolo este principala prioritate a acestei administrații: încă 1,3 milioane de lei în tunuri de zăpadă și pompe de apă, la care se mai adaugă alți 400.000 de lei pentru un baby-ski!

Cât despre siguranța cetățeanului... Aceasta nu este o prioritate, eventual mai facem câteva cârpeli și le vopsim frumos, să nu se vadă putregaiul din spate!

Adauga comentariu