N-ai centura?! Treci pe simulator! – Exercițiu de conștientizare în vederea putrării centurilor de siguranță (FOTO-VIDEO)

Un experiment inedit a avut loc vineri, 28 iunie, la Bistrița, acolo unde șoferii depistați în trafic fără centură de siguranță au scăpat de amendă cu o condiție: să teseze simulatorul de șoc!

Polițiștii de la rutieră, împreună cu cei de la prevenire, ajutați de ACR Bistrița, Rotaract și Asociația Siguranței Rutiere Psihotrafiq, au realizat un exercițiu de conștientizare al șoferilor în vederea purtării centurii de siguranță atunci când se află la volan.

În acest sens s-a apelat la un simulator de impact, un sistem care este format dintr-un scaun de mașină dotat cu centură de siguranță, amplasat pe un plan inclinat și care simulează un impact la o viteză de aproximativ 40-45 km/h.

„Cobaii” acestui exepriment au fost tocmai șoferii depistați în trafic fără centura de siguranță prinsă. Acestora li s-a pus în vedere faptul că vor fi iertați de amendă dacă testează simulatorul de impact. Bineînțeles că varianta fără implicații pecuniare a fost aleasă, astfel că șoferii au putut simți efectul unui impact și cât de oportună este purarea centurii de siguranță.

Nu numai șoferii indisciplinați au testat acest simulator, doritori fiind inclusiv din rândul copiilor aflați în zona Pieței Petru Rareș din Bistrița, acolo unde a fost amplasat pentru câteva ore acest sistem. Pe lângă simulatorul de impact, polițiștii bistrițeni și membri Asociației Siguranței Rutiere Psihotrafiq au pus la dispoziția doritorilor ochelari speciali care simulează consumul de alcool sau cel de substanțe interzise.

 

Adauga comentariu