”Mult a trebuit să fi suferit din cauza PSD Ioan Turc cât a fost director la Registrul Comerțului (...) Domnule Dolha, mare deputat care şi-a pierdut toţi primarii, te rog cere-te la guvernare, asta ţi-ai dorit de atâţia ani!”

Fostul vicepremier Daniel Suciu nu și-a uitat ”prietenii” politici din PNL, Ioan Turc și Stelian Dolha, ” deputatul care și-a pierdut toți primarii” și le-a răspuns pe măsuta atacurilor.

Despre președintele PNL Bistrița-Năsăud, Ioan Turc, Suciu a spus ironic că a suferit mult în timpul guvernării PSD , atunci când a ocupat funcția de director la Registrul Comerțului  ”și a făcut politică a guvernului PSD ani de zile fiind şef de instituţie deconcentrată şi a avut mult, mult de pătimit în această guvernare, rămânând pe funcţie”. El nu i-a uitat nici pe actualii șefi de servicii deconcentrate, 50% dintre ei provenind din vechiul PNL, sau defunctele PD și PDL. Suciu mai spune că marea majoritate a șefilor de servicii deconcentrate rămân pe loc: ” Am mai trecut prin aşa ceva, toţi şefii  lor de instituţii sunt evident foarte buni, vor rămâne pe loc. Ciuma roşie a ras pe toţi, curios, jumătate din şefii de instituţii deconcentrate sunt foşti PDL-işti, nerași de aceeași ciumă roșie”.

În privința fostului coleg de USL, Stelian Dolha, fostul vicepremier Suciu îl trimite la muncă, la București:   ”Am un mesaj pentru nişte foşti deputaţi care n-au mai prins mandate şi ne-au dat lecţii în ultimii trei ani: Cereţi-vă la guvernare, în poziţii cheie! Cereţi-vă la Bucureşti, mergeţi secretari de stat că miniştri nu s-a putut! Îi rog să obţină post de secretar de stat la Ministerul Dezvoltării şi să fie în stare să ducă la bun sfârşit ce am făcut noi prost, că doar asta au spus. Domnule Dolha, mare deputat care şi-a pierdut toţi primarii, care nu a mai fost în stare să obţină votul colegilor săi pentru o nouă nominalizare de deputat, te rog cere-te la guvernare, asta ţi-ai dorit de atâţia ani!”, a spus Suciu.

„Văicăreli, suferinţe, de asta ne este plin podul. Demonstraţi acum ceea ce urlaţi de atâta amar de ani. Pleacă prefectul, subprefectul, aşa-i în democraţie. Pleacă şefii de instituţii deconcentrate, să plece că aşa-i în democraţie, dar haideţi la muncă, nu în conferinţe de presă, nu pe facebook. Zece dacă aveţi buni, zece să mergeţi la Bucureşti şi să aveţi grijă de judeţul acesta aşa cum ciuma roşie a avut grijă până acum”, a conchis Daniel Suciu.

 

Comentarii

Ramon

08.11.2019 08:25

Asa te ai cerut si tu la guvernare ma puta mic?Vrei slujba la stat ?

Vizitator

08.11.2019 14:52

Acest Daniel Suciu, un om mic si la propriu si la figurat, ori face pe prostul ori are amnezie. El acuză că in perioada lui Dolha, liberalii și-au pierdut toți primarii din judet, uitând că la inceputul lunii septembrie, 2014, PSD-ul a dat ORDONANŢA TRASEIŞTILOR potrivit căreia : „Pentru anul 2014, prin derogare de la prevederile art. 9 alin. (2) lit. h1) şi art. 15 alin. (2) lit. g1) din Legea nr. 393/2004 privind Statutul aleşilor locali, cu modificările şi completările ulterioare, în termen de 45 zile de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă primarii şi preşedinţii consiliilor judeţene, consilierii locali şi consilierii judeţeni, precum şi candidaţii care au fost declaraţi supleanţi, îşi pot exprima în scris şi o singură dată opţiunea cu privire la partidul politic, organizaţia minorităţii naţionale din care doresc să facă parte sau să devină independenţi, fără ca aleşii locali respectivi să-şi piardă calitatea dobândită în urma alegerilor”. Acest act total nedemocratic a scandalizat marile cancelarii ale lumii. De altfel si Curtea Constituţională a decis, in decembrie, 2014 că Legea de aprobare a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului 55/2014, privind migraţia aleşilor locali este neconstituţională. Cu toate astea OUG 55/2014, a produs efecte pe parcursul celor 45 de zile, astfel că peste cinci mii de primari şi consilieri au schimbat partidul în urma ordonanţei privind migraţia aleşilor. Cei mai mulţi s-au îndreptat către Partidul Social Democrat, marii perdanţi fiind alesii locali ai PNL .

Adauga comentariu