Memorialul „Ticu Șteff” la schi alpin, anulat din cazua pârtiei nefuncționale! Eșecul proiectului pârtiei, asumat de Radu Moldovan, dar nu și de Ovidiu Crețu

Pentru prima dată de la „darea în folosință” a pârtiei de schi de pe dealul Cocoș, cineva și-a sumat public eșecul acestui proiect. Timp de trei sezoane, chiar dacă cel curent nu este încheiat, pârtia de schi a funcționat mai puțin de o lună de zile, chiar dacă municipalitatea insistă în a investi an de an zeci de mii de euro, fără vreun rezultat viabil.

Ovidiu Crețu, primarul în funcție a municipiului Bistrița, spunea la deschiderea tardivă acestui sezon că pârtia va funcționa cel puțin o lună de zile. Bineînțeles dacă nu plouă. Aceeași declarție făcută al treilea an consecutiv. După câteva zile de la declarație au început precipitațiile și nu sub formă de ninsoare...

În cadrul Conferinței municipale a Partidului Social Democrat, care a avut loc joi, 6 februarie, președintele organizației județene și totodată președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, și-a asumat eșecul acestui proiect, fiind prima și singura voce din administrație care face acest gest, chiar dacă nu a avut o implicare în mod direct în această investiție a Primăriei Bistrița.

„Oricât de mult am susține noi că pârtia de la Bistrița este un proiect de succes, nu este așa. Pârtia de schi nu era o prioritate pentru municipiul Bistrița. Sigur, dacă terminam toate celelalte investiții sau făceam cu totul altceva, era bun și un astfel de proiect. Nu are rost să mai susținem și să nu ne recunoaștem greșelile. Da, nu a fost cea mai înțeleaptă decizie a noastră în momentul când am adus ca prioritate o astfel de investiție, pentru că, din păcate, schimbările climatice sunt cele care sunt și va fi foarte greu, oricât de multă bunăvoință ar avea cei care administrează și gestionează acest obiectiv, să poată să facă pârtia funcțională pentru o perioadă lungă de timp. Nu sunt critic cu Ovidiu Crețu, nu sunt critic cu colegii mei de la Primărie, pentru că și eu am partea mea de vină, dar e un gest sau un mod sau un fel de proiect care nu este cel mai fericit și care, din păcate, acoperă cu o umbră toate celelalte realizări care nu sunt puține”, a precizat Moldovan.

Pe pârtia de schii Cocoș au fost anunțate mai multe evenimente legate de sporturile de iarnă care s-au anulat din cauza „condițiilor meteorologice”, adică din cauza unui proiect pornit greșit din start. Un astfel de eveniment este și „Memorialul Ticu Șteff” la schi alpin care era programat pentru data de 8 februarie și care, evident, a fost anulat de către organizatori, Asociația Ticu Șteff – Pro Schi Alpin:

„Dragi schiori, cu mare parere de rau trebuie sa anuntam faptul ca din motive legate de conditiile meteo nefavorabile si starea necorespunzatoare a partiei, suntem nevoiti sa anulam concursul din data de 8 februarie”, au precizat organizatorii pe pagina de facebook a evenimentului.

Aceștia încearcă identificarea unor soluții în vederea reporgramării evenimentului sportiv, însă deoacamdată se merge pe soluția anulării și nu a amânării competiției:

„Incercam sa ne repliem cumva , sunt detalii logistice pe care trebuie sa le punem la punct pentru orice varianta alternativa. In momentul cand vom avea o optiune viabila o vom comunica. Speranta inca e vie… ca doar n-o fost niciodata sa nu fie cumva”, au mai precizat administratorii paginii de facebook ai Asociației Ticu Șteff.

Evident, pârtia de schii de pe Cocoș rămâne închisă, iar șansele redeschiderii sezonului sunt tot mai mici. Municipalitatea, prin mâna lui Crețu, continuă alocarea de sume importante către acest proiect, sume ce sunt dirijate pentru cârpeli și adăugiri. Indiferent cine va ocupa fotoliul de primar al municipiului Bistrița în următorul exercițiu electoral, proiectul pârtiei trebuie revizuit din temelie.

Comentarii

Melinte dan

09.02.2020 10:11

Su venit cu tot felul de variante foar il scot pe Cretu, ba cu gradina botanică, deja primaria le a cedat 15-20 ha si care nu se va face, ba stafion, ba aquaparc, ba multe altele.
TAMPENIA ESTE FACUTA, pamantul impartit cum a vrut Ovidel.
Nu m-as mira sa nu mai justifice cele 300 ha luate cu japca.
Rusine sa va fie noi nu avem becuri pe strazi, nu avem asfalt, suntem inundati la fiecare ploaie iar boi va bateti joc de bani nostri.

Adauga comentariu