Mama și copilul transportați la UPU în urma incendiului de pe strada Odobescu din Bistrița au fost internați. De la ce a pornit incendiul

În această dimineață un puternic incendiu ce s-a desfășurat într-un apartament al unui bloc de pe strada Odobescu. În acest incident și-a pierdut viața un bătrân, care locuia singur în apartamentul cu pricina.

Conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bistrița, Marius Rus, indendiul a fost cauzat, cel mai probabil, de o lumânare aprinsă și uitată. Se pare că victima obișnuia să aprindă lumânări, de multe ori adormind cu acestea aprinse.

În urma acestui incendiu au mai fost identificate alte șapte victime. Două dintre acestea au primit îngrijiri la locul incendiului, iar celelalte cinci au fost transportate la spital pentru investigații și îngrijiri suplimentare. Una dintre acestea nu a mai necesitat alte ingrijiri în momentul ajungerii în unitatea spitalicească.

Conform Spitalului Județean de Urgență Bistrița, o fetiță de 1 an și 8 luni, mama sa, în vârstă de 39 de ani, și încă doi adulți, o femeie de 72 de ani și un bărbat de 83 de ani, au prezentat ușoare intoxicații cu monoxid de carbon, au fost conștienți și cooperanți.

„Toți pacienții au beneficiat de oxigenoterapie, iar pentru supravegherea stării de sănătate, copilul a rămas internat împreună cu mama sa în Secția Pediatrie. Ceilalți doi adulți au fost externați, întrucât nu au necesitat investigații medicale suplimentare”, a comunicat Camelia Strungari, purtător de cuvânt al SJU Bistrița.

 

Adauga comentariu