Locuințele modulare de la Viișoara ar putea fi folosite de Spitalul Județean de Urgență Bistrița, dacă situația o impune

Locuințele modulare amplasate în incinta fostului târg auto de la Viișoara, celebrele containere, vor putea fi puse la dispoziția Spitalului Județean de Urgență Bistrița, conform primarului Ovidiu Crețu.

Aceste locuințe modulare, aflate în gestiunea municipalității, au fiecare căte două camere, câte un pat în fiecare cameră, dar au și căte o cucinetă și o baie mică. Acestea au fost amplasate de curând în locația fostului târg auto de la Viișoara, în imediata apropiere a locuințelor sociale. La acel moment s-a iscat un scandal deoarece s-a perceput că munterea acestora în zona respectivă are de a face cu intrarea în carantină a persoanelor venite din zonele roșii de infecție cu noul coronavirus.

Citește și Scandalul containerelor de la Viișoara: Niculae face pe struțul, Dolha spune că nu are nevoie de ele! Ce caută acele locuințe modulare acolo

Ovidiu Creu a declarat azi, 18 martie, că acestea ar putea fi puse la dispoziția SJU Bistrița și folosite ori pentru pretrierea persoanelor care vin spre UPU, complemetar cortului deja instalat, ori pentru izolarea cazurilor ușoare de infecție.

Gabriel Lazany, managerul SJU Bistrița, susține că singurul mod în car putea folosi aceste containere este pentru izolarea cazurilor suspecte care se prezintă în UPU, până la trimiterea acestora către unitățile specializate, în funcție de gravitatea fiecărui caz în parte.

Aceste module/containere pot fi instalate în zona UPU, cu caracter temporar.

Adauga comentariu