Liberalii continuă asediul la Consiliul Județean: Ovidiu Florean susține că Radu Moldovan conduce Aquabis SA prin fratele său Macarie Moldovan. Miza sunt banii care vor fi investiți în implementarea Master Planului 2 pentru apă și canal

Încep jocurile politice în jurul Consiliului Județean, mizele fiind uriașe pentru PNL, PSD dar și pentru celelalte partide politice care încep să își caute candidații pentru alegerile locale. Cert, războiul e tot mai greu, iar beligeranții încep să aducă în fața frontului artileria grea. Cu un process în plină desfășurare cu președintele Consiliului Județean Radu Moldovan, șeful PSD, liberalul Ovidiu Florean nu pare deloc timorat. Mai mult, în ultima conferință de presă susținută la sediul PNL din Bistrița, Florean a revenit cu acuzele pe care le aduce lui Radu Moldovan. El a spus că suma de 15,8 milioane de lei, bani alocați de Consiliul Județean pentru majorarea capitalul Aquabis SA, vor fi folosiți și pentru mai multe lucrări care nu au fost executate la Colibița și Mița în 2014. De asemenea, Florean susține că fratele lui Radu Moldovan , Macarie Moldovan este managerul de facto al Aquabis, el semnând statele de plată sau rapoartele către ANAF, în timp ce lui Ion Șandru, actualul manager, ia mai rămas doar Protecția Muncii. 

Totul a plecat de la ultima ședință ordinară a Consiliului Județean Bistrița-Năsăud din data de 26 septembrie, unul din proiectele de pe ordinea de zi viza aprobarea majorării capitalului Aquabis cu 15,8 milioane de  lei. Atunci, dincolo de subiectul fratelui președintelui pus în temă de un alt liberal, Florin Moldovan, Ovidiu Florean a cerut explicații cu privire la modul în care SC Aquabis SA va cheltui cele 6 milioane de lei cerute de la Consiliul Județean: „Aș vrea să văd și eu investiții la noi în județ din fonduri europene, din parteneriate, din profitul firmei Aquabis. Sau chiar din credite bancare. Dacă noi apreciem că e normal să dăm acum 15,8 milioane lei la Aquabis, să o facem. Aș vrea totuși să îl rog pe domnul director Șandru să ne explice dintre obiectivele alea șase, ce înseamnă echipamente, utilaje și dotări necesare pentru buna funcționare a societății, de șase milioane de lei”, a spus Florean.

Prezent la ședința din 26 septembrie, directorul general al SC Aquabis SA, Ion Șandru, a venit cu următoarele explicații: „E vorba de dotarea secțiilor cu buldoexcavatoare, mașini de intervenție la decolmatări, pompe, vidanje, aparate de sudură, mașini de cărat pământul rezultat la avarii etc. Ca să acoperim toată zona noastră, toate secțiile, de la Șanț și până la zona de câmpie. Deci până acum noi închiriam utilaje. Atât bascule cât și buldoexcavatoare. Deci vom acoperi cu utilaje toată zona. Pentru că vrem să putem interveni rapid, nu să lăsăm o avarie de pe o zi pe alta. De aceea am și cerut aceste sume”.

În același context, Ovidiu Florean a mai spus că, la majorarea de capital a SC Aquabis SA nu au subscris toți acționarii, aici fiind vorba de cele trei orașe dar și alte 9 comune din județul Bistrița-Năsăud.

 

 

 

 

 

Adauga comentariu