Legende urbane ale Bistriței: azi, despre BORDELURI și HOTELURI cu nume de zeițe, SEX și DROGURI

Conform Wikipedia, legendele urbane sunt povestiri ale folclorului contemporan, un tip de legendă sau tradiție populară, uneori asociată unei superstiții care, în ciuda faptului că conține elemente supranaturale și neverosimile, se prezintă ca o cronică a unor fapte și întâmplări reale care se petrec în actualitate.

Astfel de povestiri, transmise în general prin viu grai, sau din gură-n gură, se regăsesc și în boemul nostru oraș, unul considerat plictisitor, unde nu se întâmplă nimic, niciodată. Tocmai acest ultim aspect este cel care amplifică o anumită întâmplare, căci, conform argoului local, flatulența de la Big se simte până la Han...

La Bistrița, spune legenda, există bișnițari, blânzi, ce-i drept, pe care nimeni niciodată nu-i va scoate din business. „Intervențiile” poliției sunt doar de bifă într-un raport lunar, acolo unde se specifică faptul că au mai fost confiscați 20 sau 50 sau 70 de euro și s-au dat câteva mii de lei amenzi. Tot în această legendă se vorbește de cămătari, toți susținuți de persoane interesate ca businessul acestora să continue, cu mici victime „colaterale”.

Tot la Bistrița se vorbește, evident la nivel de legendă urbană, de droguri. Nu de acele droguri pe care anumite direcții din Poliție (eventual din alte județe) le capturează în urma unor descinderi, ci acele droguri care circulă nestigherite prin cluburi, părculețe dosite, sau chiar școli, legendă care a început de mult să acumuleze capitole peste capitole.

Sexul. Oficial, se practică prostituția doar pe centura orașului, sau mai bine zis pe drumul care era odată pe post de centură. Acolo sunt „amărâtele” cu 50 scurta, oral sau normal. Amărâtele acelea acumulează amenzi de se dau bugetele localităților de provenineță peste cap. Cum? Păi la Galații Bistriței bugetul este crescut artificial din cauza sutelor de amenzi primite de o fiică a comunei. Atenție, amenzile intră la buget ca încasare, chiar dacă doar ca obligație, deci afectează veniturile.

Citește și... Vandana, prostituata-vedetă a Bistriței, a fost surclasată la capitolul amenzi. O femeie cu apucături „ușoare” a reușit să blocheze activitatea unei primării bistrițene din cauza amenzilor

Legenda spune că prostituția elevată se practică la un anume hotel, cu nume de zeiță. Bine, nu e vorba de Aphrodita, care s-ar fi potrivit mai bine, ci de Diana. Legendele legate de Hotelul Diana datează de vreo zece ani, de pe vremea când în imediata apropiere funcționa, cu acte-n regulă, un club de strip-tease. Apoi, o „discotecă” la subsolul hotelului. Începutul a fost mai greu, dar...

Cu timpul, în special după o serie de scandaluri legate de „fenomenul” strip-tease la Bistrița, despre care vom vorbi într-un episod viitor, curvăsăreala s-a rărit, dar nu a dispărut. Hotelul Diana a devenit legendar (în sensul topicului de azi). Mai mult șușotit, doritorii și pofticioșii de „momente de neuitat” erau îndreptați către această locație.

Un cititor al stiridebistrita.ro ne-a povestit o întâmplare pe care am mai auzit-o, în altă variantă, din altă sursă, în alt moment. Persoana cu pricina trebuia să primească o vizită din partea câtorva prieteni din străinătate. După ce și-au făcut un anume traseu turistic, au căutat și un loc de cazare. Hotelul în cauză a venit primul în mintea bistrițeanului. Un apropiat, taximetrist, cunoscător al „mersului treburilor”, a intevenit în discuție și a „recomandat” orice altceva, căci acel loc „plin de curve și de droguri” nu e potrivit pentru niște oaspeți „cumsecade”.

Încet-încet, conform vitezei unui melc în acțiune, poliția intră timidă pe firul legendei. Evident că „organele” au și ei informațiile lor, mult mai precise și mai consistente decât legendele bârfitoare. Imediat după celebrul caz Caracal, la Bistrița are loc o primă descindere la Hotel Diana, acolo unde niște indivizi cu accent de mahala, dar cu manichiura și sprâncenele îngrijite, au sechestrat și „pus la produs” câteva „fetițe” aduse de pe la Capitală, sau din alte locuri. Gurile rele vorbesc chiar de basarabence, surori de peste Prut, ba de pe la Chișinău, ba de pe la Glodeni, dar sunt numai răutăcisme „eftine” pe care noi nu le credem.

Citește și... Patru fete au fost sechestrate în camera unui hotel din Bistrița. Proxeneții, trei bucureșteni, au fost arestați în trafic cu ajutorul mascaților

Chiar și după acest moment, legendele continuă să se desfășoare erotic și eroic în hotelul cu pricina, astfel că, într-o zi de noiembrie, 19, poliția descinde din nou în locația respectivă, de această dată plecând cu doi reținuți: managerii de prim rang ai hotelului, administratorul (patronul) și directoarea hotelului.

Sex și droguri la Bistrița: managerii unei unități de cazare au făcut din hotel bordel!

Despre patronatul acestui hotel circulă, în paralel, alte legende. Ionel R., care până la momentul emiterii unei eventuale sentințe definitive beneficiază de prezumția de nevinovăție, este cunoscut în oraș ca un om cu inima deschisă, acesta fiind nevăzător, membru marcant al Asociației nevăzătorilor.

Numele acestuia a fost rostit în foarte multe cercuri, mai mult sau mai puțin restrânse, de la Camera de Comerț și al ei top al firmelor, până în obscurele cercuri ale partidelor politice. Inclusiv de numele mult mai celebrului Hayssam a fost legat, la mijloc fiind o firmă fantomă înregistrată în deja celebra cameră 104 a hotelului.

Ce se va întâmpla în continuare, vom aștepta liniștiți și vă vom comunica. Gurile sceptice din sfera justiției locale spun că probele sunt „subțiri”, iar reținuții vor scăpa eventual cu o luuungă anchetare, fără arestare.

Probabil că hogeacul se va închide, iar hotelul va continua să funcționeze „normal”. În acest moment, în „Diana” există mai multe persoane cazate care prestează în cadrul Leoni. Am întâlnit muncitori din Mureș și din Vaslui. Tinerii confirmă faptul că au fost „mișcări” de trupe, dar nu știau exact despre ce e vorba, zvonistica înclinând către varianta drogurilor. Aceștia mai susțin că nu au văzut, sau mai bine zis identificat, prostituate în hotel, dar au „remarcat” câteva „gagici” la țigară, fără să bănuiască ceva.

Tot legenda spune că, atunci când un „focar” se închide, fiind deja prea evident, bătător la ochi și „bătătorit de gaie”, „afacerile” se mută. Așa s-a întâmplat după închiderea boaldei lui Ștefan, sau a lui Bodea, sau a lui Dreptate, sau... câte altele.

De prostituție ca faptă ilicită vom scăpa doar în momentul legalizării acestia. Până atunci, însă, subteranele celei mai vechi meserii vor continua. Tinere dornice de a împărtăși momente speciale domnilor generoși există, iar site-urile de specialitate sunt pline. Probabil că o perioadă vor presta doar la locația clientului, asta până se va rezolva ceva „fix”.

Rămân expuse „amărâtele” de pe centură, expuse frigului, ploilor, amenzilor... Restul rămâne legendă!

 

(foto, doar cu carater ilustrativ)

Adauga comentariu