L-am prins pe Crețu cu minciuna: jocurile de lumini achiziționate recent, NU se regăsesc!

Caragiale, fir-ai tu să fii cu numărătoarea ta de steaguri! Crețu te bate la acest capitol, râzând în față de bistrițeni. După ce a anunțat achiziția de peste 240.000 de lei ce constă în instalații și efecte luminoase pentru iluminatul stradal de sărbători, ia-le de unde nu-s!

Nu cu mult timp în urmă am scris aici de surprizele ce le pregătește municipalitatea pentru acest an, surprize luminoase în locuri noi. Astfel, marți, în ajun de Moș Niculaie, la ora 17:00, când a fost anunțat marele start al sărbătorilor municipale, cu tot cu târg specific, surpriza a fost alta.

În fața Palatului Culturii, în loc să regăsim spectaculoasa cupolă în valoare de peste 310 milioane lei vechi, ne-a întâmpinat cerul liber. Din ceea ce s-a programat a fi montat în zona respectivă se regăsesc cilindrii luminoși, 13 la număr, precum și omul de zăpadă și moșul iluminat. Atât! Nu cupolă, nu figurine (15 la număr, în valoare totală de peste 220 milioane lei vechi). Deci, la Casa de Cultură, lipsă peste 53.000 lei.

Pe General Grigore Bălan, în părculețul din fața Sinagogii, acolo unde așteptam o fântână arteziană cu efecte luminoase, în valoare de 31.311 lei, altă surpriză: NU EXISTĂ! Sunt doar cei trei pinguini care au costat puțin peste 11.000 lei.

Nu mai spunem că și în restul zonelor anunțate cu noutăți luminoase pe stâlpi, acestea nu există! În total, la momentul lansării cu surle și trâmbițe a Târgului de Crăciun, lipsesc aporape un miliard de lei vechi. Probabil ”încă” nu au fost montate, deși acestea există în magaziile Direcției de Servicii Publice, fiind confirmată recepționarea acestora în totalitate înainte cu mult de mini-vacanța bugetară. Nu a fost, probabil, timp suficient pentru montarea acestota...

Adauga comentariu