Județul Bistrița-Năsăud, un „Răsunet” sportiv internațional: de la Cercul Polar până la intrarea în Orient, cu mari reverberații europene: Tibi Ușeriu, Daniel Rus și Gloria 2018!

Săptămâna ce tocmai s-a încheiat a avut un maxim istoric în ceea ce privește sportul practicat în Bistrița-Năsăud. Emoțiile unei curse de anduranță în condiții extreme, mândria unei medalii balcanice și calificarea istorică a echipe de handbal în faza superioară a unei cupe europene, sunt motivele principale pentru care Andrei Mureșanu ar mai fi scris încă un „Răsunet”!

Tibi Ușeriu a fost cel care a dat tonul și tonusul acestei săptămâni unice în istoria sportului bistrițean, acesta reușind să termine cea mai dificilă cursă de anduranță în condiții arctice din lume. Chiar dacă nu a reușit să câștige întrecerea cu pricina, numele ultramaratonistul de trei ori câștigător (consecutiv) al 6633 Arctic Ultra a fost rostit mai des decât cel al câștigătorului Montane Yukon Arctic Ultra, fiind dovada unei ambiții ieșite din comun.

„Să nu uităm că visurile noastre, ale fiecăruia, fie ele mici sau mari, chiar contează. Fără idealuri, mă tem că am dispărea. Așadar, să nu renunțăm la ele orice ar fi”, a spus Tibi după refacerea de la sfârșitul cursei din Canada.

Din ținuturile înghețate ale Canadei, în mai însorita Turcia! Daniel Rus, un tânăr atlet cu perspective din ce în ce mai mari, a reușit să cucerească o prețioasă medalie de bronz. Poate că un loc trei nu este atât de spectaculos ca cel medaliat cu aur, dar având în vedere contextul, rezultatul este unul de evidențiat.

Daniel Rus a participat la Campionatul Balcanic de Juniori I, în Turcia, acolo unde a reușit să câștige bronzul în proba de 3.000 de metri. Prin acest rezultat, Daniel a făcut ca numele județului să fie pronunțat la întrarea în Orient, căci atletul este legitimat și la CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud.

Gloria 2018 Bistrița-Năsăud... Un nume care apare în mai toate publicațiile sportive ale momentului, mai ales acolo unde este vorba de handbal. Handbalul feminin, un sport care a cucerit Europa, este marcat în acest moment de două importante competiții: Liga Campionilor și Cupa EHF (un fel de Cupa UEFA).

Dacă în Liga Campionilor, cele două reprezentante rămase în competiție, CSM București și SCM Rm Vâlcea, mai au de „îndurat” emoțiile ultimelor jocuri pentru ieșirea din grupe, acolo unde ocupă fiecare ultimul loc calificabil, ambele echipe fiind „cliente” ale competițiilor europene, în Cupa EHF, din cele două reprezentante ale României calificate în grupe doar Gloria 2018 a reușit performanța, clubul bistrițean fiind la prima participare în acest gen de competiții.

Cu un așa triplu răsunet modinal, mai mare dragul să te numești bistrițean!

JOS PĂLĂRIA și FELICITĂRI sportivilor bistrițeni!

Adauga comentariu