Ioan Turc vs Ioan Ciuclea, Supercom: ”Dacă nu vă faceți treabă, din vară mergeți acasă”

Supercom SA a transformat primăria Bistrița într-un fel de firmă de recuperare, de fapt o parașută: ” În loc să impună ferm acestui operator respectarea contractului în ceea ce privește calitatea și cantitatea lucrărilor prestate, inclusive colectarea selectivă, municipalitatea, prin majoritatea PSD, se face preș în fața Supercom în dauna bistrițenilor. Eu îl întreb pe primarul Crețu, pe viceprimarul Niculae, de ce nu sancționează firma asta pentru neîndeplinirea obligațiilor contractual. Ale cui interese apără majoriatea PSD-ALDE din consiliul municipal. Cum să accepți majorarea tarifelor: doar  din pură prietenie sau în numele unor lucruri știute doar de cei care au semnat contractul?”, a spus Ion  Turc.

În acest context, liderul liberal a precizat că singura soluție este ieșirea municipiului Bistrița din ADI Deșeuri, lucru cerut atât de consilierii municipali liberali prin vocea Dianei Morar dar și de consilierii PER: ” Se impune revizuirea în regim de urgență a HCL care prevede majorarea tarifelor, asta, prin revenirea la tarifelor anterior și indexarea lui cu maxim 10-15%”

Mai mult, Ioan Turc a atras atenția patronului de la Supercom SA, Ioan Ciuclea că firma pe care o administrează ” trebuie să se gândească foarte serios dacă mai vrea sau nu mai vrea să rămână în Bistrița. Dacă mai vrea acest lucru, atunci să își facă datoria, dacă nu, atunci va pleca, asta pentru că, după alegerile locale, noua conducere a primărie va repune în discuție întreg contractul semnat de municipalitate cu Supercom”, a conchis președintele PNL Bistrița-Năsăud.

Reamintim că

La începutul lunii noiembrie 2019, consilierul local PNL Diana Morar cerea ieșirea din ADI Deșeuri. Mai mult, Morar susținea faptul că, subvenția plătită pentru acoperirea taxei de salubrizare, este una la limita legii, asta pentru că, nimeni nu controlează activitatea celor de la Supercom.

Diana Morar: ” Supercom solicită majorare taxei de salubrizare. Asta deoarece a câștigat licitația la un preț mic, după care a crescut prețul în mod artificial. Acum avem un tarif de 11.5 lei/persoană în loc de 8.12 lei!

Din bugetul local, Primăria Bistrița plătește o subvenție pentru tariful anterior, subvenție de 1.52 de lei pe persoană și acum se aproba o subvenționare cu 4.90 de lei/persoană, adică de trei ori mai mult. Este un tertip prin care operatorul va încasa în avans bani pentru un serviciu pe care nu l-a prestat! Consider că acest aspect este la limita legii: să subvenționăm din bugetul local un serviciu asupra căruia nu avem niciun fel de control. Mai ales că acest aspect nu a fost prevăzut în contractul de delegare câștigat de Supercom. Subvenția lunara estimata ce urmează sa fie suportată din bugetul local pentru anul 2019 este circa de 269.500 lei/luna (pentru 55 mii beneficiari estimat).

Trebuie știut faptul că:  SUPERCOM, firma  deținuta de fostul coleg de senat al primarului PSD Crețu Ovidiu, va încasa în avans aproximativ un milion de euro pentru un serviciu de colectare pe care nu îl realizează în parametri optimi..

 

Comentarii

cititor

13.01.2020 10:04

Foarte bine domnul Turcu, numai sa faceti in asa fel , ca intervenind pe lanfa factorii actuali politici, sa faceti ordine cu aceasta firma de tot c*catul sa ma scuzati.Perioade foarte lungi de timp, efectiv ramanem cu gunoaiele selectate in curte, ca nu le ridica. Daca le lasam la poarta tot le imprastie canii hoinari, ca in aceste pungi de plastic ( deoarece nu avem containere ) punem si cutii de conserve din  metal... care atrag cainii va dati seama si efectiv intr-o zi, pe o distanta de 200 de m de la poarta mea, am gasit toate gunoaiele imprastiate pe drum de cainii care au trecut pe acolo noaptea precedenta . Daca nu sunt in stare sa isi faca treaba, ptr ca in mod precis nu au utilajele necesare, sau oamnii necesari angajati... n-au decat sa lase pe cei care pot . Eu nu pricep de ce nu se poate reinfiintza inapoi fosta unitate de gospodarie municipala, care in nici un caz nu lasau gunoaiele neridicate niciodata si oamenii aveau serviciu si isi faceau constiincios treaba, fara sa mai apelam la tot soiul de " smecheri ai sistemului " din Bucuresti ori din te miri ce strainatati, de parca noi localnicii am fi niste handicapatzi impotenti functional ... Bravo domnul Turcu, ori " la bal, ori la spital " cu ei ! 

Adauga comentariu