Ioan Țintean a spus definitiv și irevocabil „ADIO” funcției de președinte al ALDE BN! Și-a păstrat însă o altă „calitate” în partid, fiind vicepreședinte al Consiliului Județean

Călin Popescu Tăriceanu, președintele ALDE România, a dizolvat 37 de filiale județene ale partidului, iar printre acestea se află și cea din Bistrița-Năsăud. Motivul principal invocat de președinte a fost scorul foarte slab obținut de filialele în cauză la ultimul scrutin electoral.

Astfel, toate filialele județene care nu au făcut pragul de 5% au fost dizolvate, fiind vorba de birourile județene permanente. ALDE BN s-a aflat în acesstă situație, dar președintele organizației nu a fost demis. Cu toate acestea, Ioan Țintean, președintele ALDE BN, a ținut să facă un gest „de solidaritate”:

„În calitate de preşedinte, sunt solidar cu biroul meu judeţean şi  îmi depun mandatul de preşedinte, pe care după această conferinţă de presă i-l transmit preşedintelui Tăriceanu. De ce fac acest gest: pentru că această solidaritate dintre mine şi Biroul Politic Judeţean al ALDE Bistriţa-Năsăud s-a manifestat pe toată durata de când voi ştiţi că lucrez cu aceşti oameni.  Nu pot să mă desolidarizez de aceşti oameni, cu care am lucrat foarte bine, şi ei să fie pedepsiţi, şi Ţintean nu. Adică nu mi se pare corect şi decent în faţa opiniei publice şi a voastră, a presei”, a declarat Ioan Ţintean într-o conferință de presă, menţionând că hotărârea sa este una „definitivă şi irevocabilă”.

Acesta și-a anunțat demisia inclusiv din funcția de vicepreşedinte la nivel central, dar nu a renunțat la calitatea de membru în Delegaţia Permanentă Naţională, fiind în discuție funcția administrativă pe care Țintean o are la nivelul CJ BN:

„Datorită calității mele de vicepreședinte al Consiliului Județean, conform statutului ALDE, sunt obligat să rămân membru al delegației permanente” – a precizat democrat-liberalul bistrițean.

Interimatul conducerii organizației județene ALDE BN va fi preluat de secretarul de stat din Ministerul Agriculturii, Sorin Roșu-Mareș, până la organizarea de noi alegeri. Țintean susține faptul că nu va mai candida și că lasă locul celor mai tineri.

Adauga comentariu