Intex și Marecom din Năsud au fost autorizate de Agenția Națională a Medicamentului pentru a produce combinezoane medicale

INTEX Năsăud, producător tradițional de lenjerii de pat, și MARECOM, producător de costume bărbătești, și-au recalibrat liniile de producție pentru a putea confecționa combinezoane de unică folosință, atât de necesare în spitale în aceste zile. Informația este confirmată de https://bistritabusiness.ro/

“A fost o decizie rapidă a noastră, cu două argumente solide în spate: comenzile pentru lenjerii de pat au scăzut serios în săptămânile din urmă, iar cererea din piață pentru aceste combinezoane este explozivă. Am depus documentația necesară la Agenția Națională a Medicamentului, am recalibrat mașinile și ne-am apucat de treabă. Am început deja livrările”, a explicat Grigore Dorel Sima, manager general și fondator al INTEX sursei citate.

Compania are în acest moment comenzi de 60.000 de combinezoane medicale, din care 25.000 la Cluj și 20.000 la Bistrița.

 “Din păcate, capacitatea noastră de producție este limitată la 1.500-1.600 de combinezoane pe zi. Cererea este copleșitoare. Mă sună manageri de spitale din toată țara, plângând că le vor muri parte din medici fără aceste combinezoane de protecție. Încercăm să ajutăm cât mai mulți, sper să nu avem probleme cu materia primă”, explică Sima.

Marecom, o firmă de prestigiu tot din Năsăud, și care producea costume bărbătești, s-a autorizat și ea la Agenția Națională a Medicamentului pentru a produce combinezoane medicale. Compania are deja comenzi proprii din partea unităților spitalicești, însă capacitatea sa de producție este mult mai mică decât cea a INTEX.

Adauga comentariu