Înșelăciune pe vremea covidului: metoda schimbului de bancnote la casa de marcat, prezentă și la Bistrița! Poliția a demarat o anchetă în acest caz

Una din metodele „clasice” de înșelăciune folosite în deosebi în țările din vestul Europei, a ajuns și la Bistrița, victimă fiind o casieriță dintr-un magazin Atlantis.

Conform imaginilor video surprinse de camerele de supraveghere ale magazinului, imagini postate pe facebook de patroana lanțului de magazine, Rodica Dobranis, o tânără profită de neatenția și naivitatea unei casierițe și schimbă bancnota cu care dorea să plătească „mici cumpărături”.

Modus operandi: tânăra se prezintă la casa de marcat cu „mici cumpărături”, fiind vorba de un mic bax de pampers, sau chiar de doar câteva pliculețe de cafea. Aceasta scoate din geantă o bancnotă cu valoare mare, de 200 sau 500 de lei, pretinzând că nu are mai mărunt, însă oferă, spre ajutorul casieriței, câteva bancnote de un leu. Casierița, distrasă fiindu-i atenția de posibili complici, începe să numere restul de acordat, timp în care tânăra cumpărătoare ascunde bancnota cu valoare mare, pretinzând că aceasta a fost deja luată de casieriță.

„Bistrița în situație de urgență. Ieri,13 mai 2020. Fiecare e pe cont propriu. E liber la furat. Noi o pățim din nou, se pare că nu ratăm nimic lunile astea. Fiecare o face cum știe, cum a învățat pe alte meleaguri. Doar nu s-au întors degeaba. Două escroace cu doi escroci, veniți cu un BMW, cu număr de Galați, au reușit să o înșele pe angajata noastră cu o sumă importantă de bani, bineînțeles abuzând de naivitatea și neatenția ei. Metoda de operare e identică la ambele individe și este bine executată.

Am sunat la poliție dar am fost redirecționați să facem o plângere online. Vom primi o soluție într-o săptămână. Până atunci, dacă reușiți să-i identificați sau dacă-i vedeți prin oraș, poate ne dați o mână de ajutor să-i prindem. Nu de alta dar mai au ceva timp de acțiune. Măștile îi avantajează enorm“, a precizat Dobranis.

Inspectoratul Județean de Poliție Bistrița-Năsăud ne-a confirmat faptul că există o plîngere în acest sens, fiind demarată o anchetă privind infracțiunea de înselăciune, prejudiciul reclamat fiind de 400 de lei.

 

Adauga comentariu