Începe hora alegerilor locale și parlamentare: Liberalii vor totul! De la șefia Consiliului Județean la primăria Bistrița. Războiul va fi crunt

Anunțul făcut vineri de premierul Orban după întrevederea avută cu președintele Klaus Iohannis, anunț prin care confirma posibilitatea declanșării procedurilor pentru alegeri anticipate parlamentare , nu a creat prea mari emoții liderilor PNL bistrițeni. Astfel, Ioan Turc, posibil candidat al PNL la primăria Bistrița, dar și Ovidiu Florean , candidat pentru intrarea în cursa pentru ”prezidențiabil” la Consiliu Județean, au vorbit despre viitoarele alegeri locale, modul și data la care vor fi desemnați candidații.

Sondaj special pentru candidatul la primăria Bistrița

Cum viitorul candidat al PNL la fotoliul de primar al Bistriței trebuie să aibă acordul premierului Ludovic Orban și cel al Biroului Politic Național, acesta va fi stabilit în urma interpretării unui sondaj de opinie care se va pune în aplicare în următoarele două sau trei săptămâni, cercetare sociologică în care vor fi măsurați atît liberali, inclusiv Ioan Turc, dar și alți lideri politici bistrițeni, aici intrînd Cristian Niculae, Ionuț Simionca, Radu Moldovan sau Cristina Iurișniți.

 

Ioan Turc: ” Deja, numele celor care vor fi măsurați au fost trimise la București. Sunt câțiva liberali propuși pentru a intra în sondaj. Am venit şi cu alte persoane pe care opinia publică le cunoaşte, lideri ai partidelor importante din judeţ. Am făcut propuneri şi pentru a fi sondate persoane independente care au notorietate în Bistriţa. Luăm în calcul şi anticipatele. Nu venim cu oameni descoperiţi ieri, un candidat trebuie să aibă notorietate, credibilitate. Nu construieşti un candidat de azi pe mâine, va fi o persoană deja cunoscută. Câştigătorul acestui sondaj va fi şi candidat. Dacă din sondaj va rezulta că altcineva din Bistriţa, un exponent al dreptei, stă mai bine decât cel mai bine clasat reprezentant al PNL, atunci bineînţeles că vom fi sensibili, pentru că suntem obligaţi să câştigăm alegerile”, a explicat Ioan Turc.

„Bistriţenii, aşa cum au arătat la europarlamentare şi la prezidenţiale, s-au săturat de PSD. (…)  Angajamentul meu şi al colegilor mei este să le oferim bistriţenilor alternative corecte pentru guvernarea locală, începând cu vara acestui an în Bistriţa, în Năsăud, Beclean şi în comunele judeţului şi la Consiliul Judeţean”, a conchis Turc.

 

De știut:  Premierul Ludovic Orban a anunţat, vineri, că a hotărât împreună cu preşedintele Klaus Iohannis că pentru România cel mai bine este să fie organizate alegeri anticipate.

„Preşedintele României şi cu mine am hotărât că cel mai bine pentru România este să organizăm alegeri anticipate. Românii au arătat clar la referendum, la alegerile pentru Parlamentul European, la alegerile prezidenţiale, că nu mai vor PSD la putere, că la ora actuală Parlamentul este dominat de PSD şi acţionează ca o frână în calea demersurilor preşedintelui şi ale Guvernului pentru a pune în practică voinţa oamenilor şi este absolut necesar ca puterea să revină la popor şi cetăţenii să-şi aleagă reprezentanţii astfel încât să existe în Parlament o oglindă fidelă a opţiunilor actuale ale cetăţenilor români care să ducă România în direcţia bună, care să aibă clar o poziţionare euroatlantică fermă, care să fructifice la maxim pentru România beneficiile apartenenţei la UE şi care să permită o dezvoltare economică bazată pe investiţii, pe creşterea productivităţii, competitivităţii companiilor, pe inovare, pe cercetare şi pe fructificarea tuturor oportunităţilor care există pentru România”, a spus Orban, după întâlnirea cu şeful statului de la Palatul Cotroceni.

El nu a dorit să facă precizări privind strategia pentru declanşarea alegerilor anticipate.

„Nu o să vă dezvălui strategia pe care am convenit-o. (…) Cu siguranţă vom găsi cele mai bune soluţii pentru a determina declanşarea procedurii de anticipate”, a spus premierul.

El a arătat că ar fi util şi bine ca alegerile anticipate să fie organizate simultan cu localele.

„În cazul în care nu vom reuşi să derulăm procedura necesară până la locale, oricum la o dată cât mai apropiată de locale”, a indicat premierul.

Orban nu a dorit să precizeze nici când va fi făcut primul pas pentru declanşarea anticipatelor. El a amintit că PNL a desemnat o echipă de lucru pentru discuţii cu partidele pe această temă.

„Purtăm aceste discuţii. Încă mai avem de purtat discuţii în continuare”, a spus Orban, arătând că acestea vizează şi discuţii cu ALDE şi Pro România, dar nu şi cu PSD.

El a mai afirmat că nimeni nu poate să garanteze că anul acesta vor fi organizate 100% alegeri anticipate.

Comentarii

Balan Marius- e...

11.01.2020 10:53

De un posibil candidat de la Partidul Verde nu ne-a intrebat nimeni . Cu siguranta daca vor fi doua tururi VERZII bistriteni vor avea un candidat. Daca ne  ambitionam posibil sa avem si la un singur tur 

Melinte dan

11.01.2020 11:30

Foarte bine ca vor totul.
Succes.

Adauga comentariu