Încă o probă a DNA este demontată de schimbarea unei declarații anterioare a unui martor devenit inculpat în dosarul IPJ GATE Bistrița-Năsăud. Audierile continua

Dosarul IPJ GATE Bistrița-Năsăud, în care trei capi din poliția bistrițeană sunt acuzați de corupție, Ioan Ovidiu Mureșan, Roberto Hasnaș și Leon Cloșcă, tinde să devină istorie. Martorii propuși de Direcția Națională Anticorupție, fie au declarat opusul a ceea ce procurorii au prezentat ca probe incriminatorii, fie și-au schimbat declarațiile pe parcursul procesului.

Despre mersul acestui proces, stiridebistrita.ro a prezentat AICI un material, în care se preciza faptul că probele DNA sunt demontate de declarațiile martorilor. La ultimul termen fixat în acest dosar, înregistrat la Tribunalul Maramureș sub nr. 579/100/2015, cel din data de 22 februarie a.c., un alt martor, care a dobandit in timpul cercetarii penale calitatea de suspect, și-a schimbat declarația inițială referitoare la un presupus abuz în serviciu încercat de șeful acestuia, inculpatul Leon Cloșcă, pe atunci șef al Poliției orașului Năsăud.

Conform punctului 50 din rechizitoriul procurorilor DNA, Cloșcă ar fi încercat să-l oprească pe subalternul său, Mureșan Alexandru – șef al Postului de Poliție Ilva Mică, să amendeze o persoană oprită de acesta în trafic, la intervenția unui vecin: „La ora 18:40, ofițerul a fost contactat telefonic de către Catarig Silviu Florin din Năsăud (...) care, vorbind conspirat, i-a spus lui Leon Cloșcă <Vecine, o făcut cumnată-mea o pană în Ilva Mică, oare n-ai pe cine să trimiți să o ajute o țâră acolo?>”.

Șeful Postului de Poliție din Ilva Mică, Mureșan Alexandru, recunoaște inițial faptul că Leon Cloșcă l-a sunat cu referire la persoana respectivă, pe care oricum nu o amendase, aceasta neavând la purtătoar toate actele, fiind sancționată doar cu un avertisment verbal. Ulterior, Mureșan își schimbă declarația, după ce a aflat că a fost interceptat, iar convorbirile telefonice erau înregistrate, spunând că a existat un telefon venit de la inculpatul Cloșcă, care ar fi încercat să intervină asupra sa: „mi-am dat seama că există posibilitatea ca inculpatul să fi încercat să-mi sugereze, prin telefonul dat, să nu iau măsura de sancționare asuprea vreunei persoane oprite în trafic”.

În cadrul ultimei audieri, cea din data de 22 februarie 2018, același Mureșan Alexandru revine asupra declarațiilor anterioare, spunând că Leon Cloșcă nu a avut niciodată vreo intervenție abuzivă asupra sa.

 

Adauga comentariu