Gurile de canal – gropi artificiale în asfaltul proaspăt turnat! Cristian Niculae îndeamnă bistrițenii „să stea liniștiți”, se ocupă el de toate! (VIDEO)

Bistrița este în aceste zile copleșită de șantiere, majoritatea dintre acestea vizând infrastructura rutieră a municipiului. Experimentul viceprimarului Cristian Niculae, cel de a asfalta 47 de străzi din bordură-n bordură într-un timp record, face ca execuția acestor lucrări să fie una haotică și cu multe carențe.

Pe lângă sugrumarea traficului în tot orașul, fapt oarecum de înțeles atunci când există mai multe șantiere de acest tip, sunt și alte impedimente care accentuează starea de discomfort, agitație și nemulțumire din partea locuitorilor Bistriței.

Asfaltarea din bordură în bordură presupune turnarea unui singur covor asfaltic. Pentru efectuarea acestei lucrări, firmele care au câștigat licitațiile pentru execuție trebuie să-și pregătească terenul pentru asfaltare, inclusiv ridicarea căminelor canalelor la nivelul stratului de asfalt. Numai că acest lucru este făcut defectuos, în urma turnării unicului strat asfaltic născându-se adevărate cratere artificiale în dreptul gurilor de canal.

Șoferii, fiind încrezători în execuția uniformă a asfaltului, nu observă de multe ori, în timp util, acele guri de canal rămase mult sub nivelul carosabilului. Aceste gropi artificiale se regăsesc aproape peste tot acolo unde s-au efectuat deja asfaltări: pe strada Ștefan cel Mare, pe Titulescu, Coșbuc sau Simion Bărnuțiu.

Ultima stradă exemplificată are parte nu de o astfel de groapă ci de două, destul de adânci și aproape de neobservat din cauza coloritului negru al asfaltului care a atins inclusiv capacul canalului în cauză. Alte guri de canal au fost acoperite aproape integral de asfalt, iar pe unele străzi asfaltul a ajuns la nivelul bordurii, fără multe șanse pentru apa adunată într-o eventuală ploaie pentru ca aceasta să ajungă la gurile destinate apelor pluviale.

Toate aceste probleme însă, în viziunea viceprimarului inițiator al acțiunilor, Cristian Niculae, se vor rezolva, deoarece nici o lucrare nu a fost recepționată și, conform declarațiilor liniștitoare și repetitive la adresa bistrițenilor, toate gurile de canal aflate sub nivelul asfaltului vor fi ridicate:

„Nu voi semna nici o recepție până ce toate gurile de canal vor fi la nivelul asfaltului. Îi asigur pe bistrițeni că acest lucru îl voi verifica eu în mod special și nici o recepție nu va fi semnată până ce nu aceste guri de canal, aceste cămine, vor fi ridicate la nivelul asfaltului. Să stea liniștiți bistrițenii! Și șoferii!”.

 

Adauga comentariu