Grefierii sunt în grevă din cauza eliminării pensiilor speciale

Grefierii sunt în grevă, astăzi, în intervalul orar 10.00 – 12.00, iar din 27 ianuarie, va fi întreruptă activitatea în instanţe şi parchete, la nivel naţional, pe o perioada ce va fi stabilită în cadrul adunărilor locale sindicale, ce vor avea loc joi.

Grefierii sunt nemulţumiți faţă de iminenta abrogare a legii care reglementează dreptul la pensia de serviciu, în sesiunea extraordinară a Parlamentului din 28 ianuarie.

„Ne arătăm indignarea împotriva „eliminării” pensiilor de serviciu, denumite „pensii speciale” de către parlamentari pentru a câştiga simpatia electorală a unei mase de oameni dezinformaţi, spunându-le că ajută bugetul statutului, când, în fapt, eliminarea acestui drept poate avea consecinţe negative tocmai în rândul electoratului ce poate deveni oricând justiţiabil. Înţelegem să aducem la cunoştinţă că, prin aceste decizii populiste, calitatea actului de justiţie va avea de suferit”, arată sindicaliştii grefierilor într-un comunicat de presă.

Foto arhiva

Comentarii

cititor

23.01.2020 12:36

Revenind la " normal "... vor avea si ei pensiile egale cu ale militarilor, politzistilor si jandarmilor ... ca fiindu-le " speciale " ... ACTUALMENTE au de 3-4 ori mai mari ATAT  salariile CAT SI  pensiile , ptr ca au circa 85% pensie din media salariilor . Pai un grefier ( care este un functionar simplu, fara facultate ... este un fel de secretar-dactilogarf ... ) are salariul cat un maior  de armata sau jandarmi cu studii superioare , asa ca sa stiti si Dvs cum stau cei din " magistratura "...Cat au procurorii sau judecatorii ( ?) pai de 3-4 ori mai mult si PENSII SPECIALE , ALEA SUNT  ... nu ale militarilor... . Militarii au pensie " militara , SAU DE SERVICIU MILITAR " doar cu putin deasupra celor civile , in sensul ca in loc sa aiba 45-50% pensie din mediile salariile pe ultimele 5-6 luni, militarii au 65% ... asta-i tot, ca in rest salariile militarilor deja sunt mult mai mici ca ale functionarilor din viatza civila ( primarie de exemplu ). Am vazut cat au salariile cei din Primaria Nasaud ( puse la ziar ... ) si primarul are peste 12.000 de lei, vicele peste 10.000, sefii de servicii ( similari cu ale maiorilor ori coloneilor ), au cu mult peste 8-9000 de lei, pe cand un maior de armata are undeva la 4500-5000 de lei/ luna salar si VA INTREB EU DACA MUNCA , PRIVATIUNILE, RISCURILE , INTERDICTIILE etc. UNORA , SEAMANA CU ALE CELORLALTI...   

Adauga comentariu