Grămadă de gunoaie în mijlocul Năsăudului! O pizzerie din localitate acuză Supercomul de supra-taxare, gunoierii au o altă explicație

Imagine dezolantă pe o arteră principală din Năsăudul academicienilor: mormane de gunoi stau de ceva timp pe stradă, iar firma de colectare a deșeurilor refuză ridicarea acestora. Patronul firmei care depozitează acești saci cu deșeuri în plină stradă susține că are contract și că plătește „la zi” ridicarea gunoiului.

Este vorba de strada Grănicerilor nr.40 din Năsăud, chiar în dreptul unei pizzerii. De trei săptămâni se adună saci de gunoi menajer provenit din unitatea de alimentație, iar firma care se ocupă de ridicarea deșeurilor, Supercom, refuză să le ridice deoarece consideră că este depășită cantitatea de deșeuri contractată și că este necesară achitarea unei sume suplimentare față de cea trecută în contract.

Plătesc taxe lunar, iar în ultimele patru săptămâni a fost ridicat gunoiul o singură dată! Am fost și la Primăriei, iar de acolo am fost amenințați cu amenzi dacă lăsăm gunoiul în drum. Ne-am cumpărta o dubiță cu care ducem gunoiul în fiecare seară, dar s-a stricat de trei săptămâni și nu am mai reușit să-l ducem și s-a strâns” – ne-au spus revoltați proprietarii pizzeriei.

Conform contractului respectiv, Supercomul s-a obligat să ridice deșeurile menajere în limita a unui metru cub de „marfă”. Reprezentanții firmei susțin că această cantitate contractată este depășită constant, iar la prezentarea unui bon care certifică surplusul de gunoi ridicat, proprietarii pizzeriei respective, de unde provin deșeurile, refuză semnarea acestuia, nefiind de acord cu o plată suplimentară.

Pe de altă parte, Primăria Năsăud amenință proprietarii pizzeriei cu amenzi dacă mai lasă gunoaiele pe spațiul public. Respectivii proprietari susțin inclusiv faptul că și-au cumpărat o dubiță cu care duc gunoiul la alte containere în lipsa ridicării acestuia de către Supercom, dar în ultimele trei săptămâni nu au mai reușit acest lucru deoarece mașina respectivă este stricată.

Reprezentanții Supercom au declarat pentru ziarul nostru faptul că unitatea respectivă, în speță pizzerria de pe Grănicerilor 40 nu dispune de tomberoane conform reglementărilor în vigoare și de aceea gunoiul este depozitat pe spațiul public.

De la adresa respectivă ridicam deșeurile din mijlocul drumului. Cantitatea prevăzută de contract este mai mică decât fapticul, în acest caz am dispus eliberarea unor bonuri prin care se atestă faptul că ridicăm deșeuri peste cantitatea de un metru cub, dar clienții respectivi refuză semnarea acestora. De asemenea, acești clienți nu dispun de tomberoane prevăzute de lege, mai ales că sunt o unitate de alimentație publică” ne-a declarat reprezentantul Supercom.

Probabil că adevărul este undeva la mijloc. Supercomul are obligația contractuală de a ridica deșeurile menajere, iar „cântărirea” acestora din „ochi” este relativă. Mai mult decât atât, aceștia sunt obligați să curețe inclusiv spațiul public, iar aici intervine celălalt aspect, cel al depozitării deșeurilor private pe spațiul public. Inclusiv obligația de a deține tomberoane nu este îndeplinită de agentul economic. Până la urmă se va ajunge la un consens în acest caz, asigurările fiind date de cei de la Supercom care sunt dispuși la un dialog și la găsirea unei căi de rezolvare a acestei situații.

Adauga comentariu