Gloria 2018, al treilea meci la cheremul arbitrilor! Horațiu Pașca: „Poate încurcăm, poate trebuie să ne mutăm în alt campionat” (VIDEO)

Miercuri seara, în Sala Polivalentă din Bistrița, aproape o mie de oameni au asistat la un spectacol al rușinii sportive în care protagoniști au fost cei care au obligația de a respecta și de a impune un regulament: arbitrii!

Claudiu Belean (Mureș) și Marcel Sas (Bihor), asistați de un observator mai puțin pregătit, vorbim de Bogdan Anton, din Iași, un personaj care se găsește mai mereu în mijlocul unor scandaluri sportive.

„Ne amintim de el de pe vremea când era arbitru, în cuplu cu Cristea, perioadă când era mai mereu suspendat, s-a întâmplat și pe operioadă de șase luni! De altfel, nu există an competițional, în care el să nu primească câte-o pedeapsă… post de observator FRH”, sublinia publicația Ilfov Sport prin anul 2016.

Încă de la începutul meciului dintre cele două Glorii din Liga Florilor, Gloria 2018 și SCM Gloria Buzău, brigada de arbitrii au sancționat discreționar jucătoarele în roșu și negru, fluierând net în favoarea buzoiencelor. Indiferent că aceste jucătoare aruncau la poartă mai tot timpul din interiorul semicercului de 6 metri, atâta timp cât mingea intra în poartă, fluierul celor doi indivizi nu se auzea. De cealaltă parte, era suficient ca o jucătoare gazdă să atingă un fir de păr al oaspetelor, că fluierul devenea activ. Inclusiv faze flagrante de intrare în teren a unor jucătoare în interiorul timpului de suspendare nu a fost văzut, Marcel Sas zâmbind arogant de fiecare dată.

Aceasta a fost cea de-a treia partidă consecutivă în care Gloria 2018 primește un astfel de tratament. În meciul cu Râmnicu Vâlcea, brigada de constănțeni venită la Bistrița era desprinsă de handbalul care se juca în acel moment, greșind enorm de ambele părți, dar parcă Gloria a fost cea defaorizată mai mult. La Zalău, altă poveste cu alți arbitrii, însă cu același scop, cel de a rupe ritmul și de a menține echipa lui Tadici în avantaj. Însă o hoție mai „la vedere” ca în meciul de azi, încă nu am mai văzut în această ediție de campionat.

Ce-i drept, nici jucătoarele lui Horațiu Pașca nu au execelat, faza de apărare a fost departe de ceea ce poate, iar atacul a avut bâlbele sale. Din nou, multe greșeli personale și sincope în coordonare, factorul psihologic al arbitrajului defavorizant fiind și el un element deloc de neglijat.

Tensiunea din tribune și mai ales cea de pe banca de rezerve a Gloriei s-a accentuat către finalul meciului. Hotațiu Pașca are o ieșire nervoasă și primește cartonașul roșu, fiind trimis în tribune, într-un moment decisiv al meciului. Gloria 2018 egalase și buzoiencele erau pe piciorul de a pierde atacul, moment când arbitrii rușinii fluieră în favoarea oaspetelor de mai multe ori la rând.

Partida se încheie cu scorul de 28 – 29 în favoarea buzoiencelor, în urma a cel puțin trei faze furate efectiv de către arbitrii în detrimentul gazdelor.

Au marcat pentru Gloria 2018: Nicoleta Dincă - 7, Natallia Vasileuskaya - 6, Laura Pristăvița - 6, Daniela Rațiu - 3, Mariana Costa - 2, Andra Moroianu - 1, Valentina Ardean Elisei - 1, Dziyana Ilyina - 1, Andreea Tetean - 1.

Declarații după meci:

Ovidiu Mihăilă - Gloria Buzău

Horațiu Pașca - Gloria 2018:

Comentarii

Radu

06.03.2020 18:45

Poate ca o demisie a lui Pasca ar redresa Gloria.Omul nu poate mai mult....

Adauga comentariu