Gabriel Lazany – managerul Spitalului Județean: „Am constatat cu uimire că există candidați care nu știu completa o foaie de temperatură!”

Afirmația vine în urma unui concurs pentru ocuparea a patru posturi de asistenți medicali generaliști din cadrul Spitalului Județean de Urgență Bistrița. Lazany a asistat la una dintre probele concursului și a fost total dezamăgit de prestația tinerilor pretendenți.

Managerul SJU a publicat o postare pe rețelele de socializare în care specifică faptul că metodologia este una învechită, iar prestația celor care dores să ocupe un astfel de post este una mediocră:

Ieri am participat la proba orală a concursului organizat pentru ocuparea a 4 posturi de asistenți medicali generaliști. Nu am făcut parte din comisia de concurs, am stat doar și am privit. Concluzia: nu mi-a plăcut. Un concurs organizat după o metodologie veche, care consider că nu se pliază pe profilul spitalului, pe care dorim să-l facem performant, din toate punctele de vedere. Am constatat cu uimire că există din păcate candidați care, după 3 ani de scolarizare, cu practică obligatorie, nu știu completa o foaie de temperatură!” – a precizat Lazany.

Având în vedere cele constatate, managerul SJU se gândește la adaptarea metodologiei respective la condițiile și cerințele actuale:

Drept urmare, am decis că este momentul să facem și aici unele schimbări. Săptămâna aceasta, voi avea discuții cu reprezentanții OAMMR și ai sindicatelor pentru a stabili de comun acord o nouă metodologie de concurs. Voi propune introducerea obligatorie în bibliografie a Regulamentului de organizare și funcționare (ROF), a Regulamentului de ordine interioară (ROI) ale Spitalului Județean de Urgență Bistrița și a Fișei postului pentru asistent medical. Cred că este fundamental când te prezinți la un concurs să cunoști regulamentele instituției și să ști care îti sunt obligațiile, ce așteaptă angajatorul de la tine. Deasemenea, voi propune ca proba orală să se transforme în probă practică (unde candidații vor avea de efectuat unele manopere medicale de bază) și interviu, unde comisia va formula întrebări din regulamente și fișa postului” - și-a încheiat Lazany postarea.

Spitalul Județean de Urgență Bistrița este într-o continuă schimbare atât pe latura de infrastructură spitalicească, acolo unde se fac investiții serioase în dotarea și crearea unui climat propice atât pentru personalul propriu cât și pentru pacienți, dar și pe planul resurselor umane, Bistrița fiind un real magnet pentru medici din centrele universitare.

Adauga comentariu