A fost declarată starea de carantină la Spitalul Județean de Urgență Bistrița

Spitalul Județean de Urgență ”Bistrița” este în carantină. Anunțul a fost făcut cu puțin timp în urmă de managerul SJU Bistrița, Gabriel Lazany.

”În urma discuțiilor pe care le-am avut cu Direcția de Sănătate Publică și Departamentul de Epidemiologie din cadrul spitalului, am decis instituirea stării de carantină”, a spus Lazany.

El a explicat că nu este vorba de o măsură strict legată de numărul cazurilor de gripă din ultimul timp, fiind vorba de o măsură de precauție: ”Având în vedere ceea ce se întâmplă pe piața echipamentelor de protecție și a materialelor sanitare, mai ales că o parte dintre acestea sunt produse din China, îmi ridică anumite semne de întrebare, așa că mi se pare normal să fiu prevăzător, să am grijă de materialele care există pe stoc, să avem un consum cât mai eficient al acestora”, a explicat Gabriel Lazany.

Starea de carantină a fost instituită de îndată și pe o perioadă nedefintă și vizează toate secțiile SJUB, inclusiv cele externe (TBC-Valea Ghinzii, Alba-Iulia și Independenței).

Comentarii

cititor

15.02.2020 09:43

Pai da , foarte bine ! Trebuie interzis total accesul oricui ( indiferent ca-i din partea familiei bolnavilor sau ba ... ) . In spitale, efectiv NU AU CE CAUTA " VIZITATORII " care sa intre si sa iasa din spital fara nici un control si care sa introduca ori sa scoata din spital tot felul de virusi .NORMAL ESTE ca intrarea vizitatorilor in spitale :- sa fie pe o cu totul alta " scara  si usa " decat lucratorii din spital ,- iar vizita la bolnavi, sa se vada unul cu celalalt exclusiv printr-un geam despartitor, fara sa poata lua contact direct cu bolnavul . - Depunerea in ambulatoriu si scoaterea lui de acolo, sa se efectueze exclusiv de Serviciul de ambulantza . PUNCT . Totodata, pentru a se preveni cazurile respective...- in spitale, trebuie reangajat personalul care se ocupa de bolnavi ( infirmierele de alta data , intr-un numar suficient ) , fara ca sa fie necesara insotirea bolnavilor de catre un membru din familia sa, ( actualmente neavand cine se ocupa de bolnavi dupa internare si acestia zac in paturi plini de rahat ... ore intregi... si pute prin saloane de-ti vine sa-ti versi matzele din tine ... si ne miram de ce se raspandesc virusii ... ) ;- Pacientii pentru consult medical, triere si internare, sa se faca exclusiv prin Serviciul ambulatoriu, in spital neavand voie sa acceseze NIMENI ALTCINEVA DECAT BOLNAVII RESPECTIVI, care sa fie imbaiati, spalati, dezinfectati si imbracati cu imbracamintea si lenjeria exclusiva din spital, iar obiectele de valoare pastrate exclusiv la garderoba in cusete sub cheie ( bani, documente, bijuterii etc ) ;- Obiectele de uzul personal al pacientului, sa fie asigurate de spital ( intr-o masura rezonabila, iar cele suplimentare pe banii si cheltuiala pacientilor ) . Pricepeti...  voi po.pu.li.me romana ?!  La noi in Romania, in spitale au accest toti nimu.ru.gii, care vin incaltzati cu cizmele pline de balega direct din grajd... , direct de pe strada dupa ce a calcat prin toti ra.ha.tzii de prin gari, autogari , mijloace de transport in comun, ori de pe trotuare ... plini de jeg si haine nespalate si infectate ... si ne miram de ce nu dispar acesti virusi si de ce-i scapam de sub control . Vrem sa invatzam si sa obligam PORCU' ... sa nu mai intre in mocirla si-n ra.hati... fara sa " luam bota " la el ... 

Adauga comentariu