„Drumul Romanilor” – competiție destinată atelajelor canine, se amână din lipsă de zăpadă! Pârtia Cocoș este în silenzio stampa, cu tot cu tunurile ei de zăpadă. Doar nocturna ce se mai „aude”...

Iarna bistrițeană, din ce în ce mai târzie, pune bețe-n roate inclusiv atelajelor canine pregătite pentru o competiție specifică anotimpului rece, organizată în creierul munților, acolo unde zăpada ar fi trebuit să fie prezentă în mod consistent.

Este vorba de competiția aflată la cea de-a patra ediție, „Drumul Romanilor”, un concurs internațional de sănii trase de câini. Clubul organizator, Sleddog Bistrița-Năsăud, avea programată această ediție în intervalul 11-12 ianuarie 2020. Însă capriciile acestei ierni i-au făcut pe organizatori să amâne perioada de desfășurare: „Dragi prieteni, în lipsa zăpezii ne vedem nevoiți să amânăm concursul pentru data de 15-16 februarie 2020”, au anunțat cei de la Sleddog Bistrița-Năsăud.

Zona de desfășurare a acestui eveniment sportiv este Piatra Fântânele, un loc privilegiat din punct de vedere al abundenței zăpezilor în anii trecuți. Și acum zona are coloratura albă a zăpezii, dar se pare că nu este așternut un strat consistent, necesar disputării unei astfel de competiții internaționale.

Mai mult decât atât, organizatorii așteaptă și reprezentanți ai federației internaționale de specialitate la acest eveniment, miza fiind includerea României într-un circuit competițional internațional oficial, ceea ce face ca organizarea în „Drumului Romanilor” – ediția a VI-a să fie una cât mai aproape de cerințele federației cu pricina, iar aici este inclusă și prezența zăpezii în strat consistent.

De cealaltă parte a dealului, mai spre vale, o investiție ce se apropie de 10 milioane de euro, Pârtia Cocoș cu struțul-schior pe post de mascotă, este și ea în așteptarea măcar a temperaturilor prielnice, căci, în comparație cu Drumul Romanilor, „municipalii” și-au achiziționat tunuri de zăpadă care ar fi trebuit deja nu numai să acopere kilometrul de pârtie, dar să și fie dat în folosință.

Vacanța de iarnă este sfârșită, cel puțin teoretic, iar pârtia bistrițeană și-a arătat din nou eficacitatea și oportunitatea învestițiilor făcute an de an, din vară-n iarnă. Doar nocturna pornită „de probă” ne mai amintește de faptul că acolo, în wonderlandul crețian, milioane de euro sunt îngropate, fiind ca un capăt de curcubeu ce ascunde o comoară care acumulează valoare.

 

foto nocturna pârtie via bistriteanul.ro

 

Adauga comentariu