Dorel Cosma, „viciat” la buget tocmai de Ovidiu Crețu: primarul ia de la Cultură și pune la Dezvoltare. Subvenția taxei de gunoi, votată în varianta Niculae

Joi a avut loc votul în plenul Consiliului Local al municipiului Bistrița pentru proiectul de buget al anului 2020. Așa cum era de așteptat, pe marginea acestui proiect au fost dezbătute și câteva amendamente venite din partea consilierilor locali, dar și a primarului în funcție.

Unul din amendamente se referă la diminuarea bugetului Centrului Municipal Cultural „George Coșbuc” cu suma de 690.000 lei, bani care au intrat la capitolul „dezvoltare”, acolo unde, după mai bine 15 ani, sunt luate în calcul anumite reparații și modernizări ale infrastructurii străzii Mihai Viteazu din Bistrița.

Ioan Peteleu, consilier local PNL, a intervenit la acest capitol și a menționat faptul că este ilegal diminuarea unui buget alunei instituții fără a se preciza în clar și exact de unde vor fi luate sumele în cauză. În fapt, este vorba de diminuarea bugetului activităților culturale ale Centrului, enumerate într-o anexă, fapt pentru care ședința de plen s-a întrerupt și s-a purces la modificare anexei în cauză.

Un alt amendament a venit din partea viceprimarului Cristian Niculae care a solicitat diminuarea subvenției acordate Transmixt, de la 9 la 7 milioane de lei, diferența urmând să fie folosit tot pentru o subvenție, cea a taxei de salubritate.

Și consilierii PNL au avut trei amendamente depuse în comisii, dar acestea au fost respinse. Nici un alt amendament nu a mai intrat în dezbatere.

Comentarii

cititor

15.02.2020 09:17

Pai, trebuie inteles lucrul ca mai inainte de a urla, a zbiera, chiui si " tropoti " ... trebuie mai intai sa avem ce manca, cu ce ne imbraca, urma o scoala si educatie, urma o calificare profesionala, a crea conditii de viatza si de trai  material si social adecvat, sa vem unde locui si cele necesare in familie... etc.Dupa ce vom avea EXCEDENT, ATUNCI  IMBRACATI, SPALATI SI CU BURTZILE PLINE , putem si urla, zbiera si tropoti ... cat ne tine gura si picioarele ! No, pricepe dumneata domnule Cosma ?! 

cititor

16.02.2020 10:04

Pai, intai trebuie sa avem ce manca, cu ce ne imbraca, casa si cele necesare traiului, educatie si formare profesionala ptr copiii pe care-i avem etc... si daca vom crea un excedent... atunci putem si " zbiera , urla si tropoti "... tovarasu Cosma ! 

Adauga comentariu