Donarea de plasmă convalescentă în proiectul "donează plasma Covid pentru pacienți Covid", răsplătită de Crama Jelna! Vezi și cine poate fi slavator în pandemie

Centrul de Transfuzie Sanguină Bistrița, împreună cu Spitalul Județean de Urgență Bistrița, efectuează recoltare de plasmă convalescentă de la donatori care au fost infectați cu noul coronavirus, plasmă care se va folosi pentru tratarea cazurilor grave de infecție cu același coronavirus.

Terapia cu plasmă convalescentă pentru pacienții infectați cu COVID-19 a început și în România, iar cei care au trecut prin boală și doresc să doneze plasma COVID-19 o pot face si la Centrul de Transfuzie Sanguina Bistrita, str. Nicolae Balcescu 11 A, însă există anumite criterii de eligibilitate:

- Infectati si tratati de COVID-19
- Dovada: un test Pozitiv si un test Negativ in sistemul RT-PCR
- Cel putin 14 zile de la externare
- Pentru grupa de varsta 50-65 de ani este obligatorie adeverinta cu antecedentele medicale eliberata de medicul de familie
- Obligatoriu incadrarea in conditile standard de donare!

Toți cei care vor dona sânge din care se va extrage plasma salvatoare vor fi răsplătiți de Crama Jelna cu o sticlă de vin din producțiile proprii:

„Acum e momentul să fim și noi eroi alături de cei din linia întâi, să facem lumea un loc mai sănătos și mai sigur. Studiile arată că recoltarea plasmei convalescente este bogată în anticorpi, benefică pentru tratarea bolnavilor infectați cu COVID-19.

Centrul de Transfuzie Sanguină Bistrița se află printre centrele în care poți dona plasmă. Încurajăm acest demers și considerăm că e datoria noastră să ajutăm. Răsplătim fiecare donator cu o sticlă de vin de la Crama Jelna”, precizează reprezentanții cramei prin intermediul paginii de socializare.

 

grafica: Transilvania Print

Adauga comentariu