Domnule comisar șef, împuternicit la comanda IPJ BN, Mihai Ovidiu Lupșa, o părere (de bine, de rău) despre cele întâmplate la Ghinda, aveți?

Un caz deosebit de grav s-a petrecut în noaptea de Înviere la Ghinda, cartier aparținător al municipiului Bistrița, unde un polițist și un jandarm au fost agresați de anumite persoane, fiind necesară folosirea armamentului din dotare.

Una peste alta, agresorii au fost „domoliți”, dar cu... „program redus”, căci procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița au decis cercetarea acestora sub contol judiciar, adică în stare de liberate. Spiritele au început să se încingă, unul din participanții din partea legii la acțiunea de la Ghinda fiind chiar liderul de sindicat, agent principal șef Florian Râpaș care, într-o declarație acordată Evenimentului Zilei, a spus: „Dacă ne cheamă din nou cetățenii în zona respectivă, va veni din nou acel scandalagiu și va râde de noi. De fapt nu de noi, ci de lege”.

În data de 20 aprilie se împlinește un an de când la cârma Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, a fost împuternicit cu caracter temporar pe funcția de inspector șef, Mihai Ovidiu Lupșa – comisar șef, despre care Prefectul Ovidiu Frenț spunea: „Este noua generație de polițiști. Cu toții credem că este mai bună decât precedenta, nu doar prin pregătirea foarte bună, ci și printr-o altă viziune asupra rolului Poliției în comunitatea noastră”, declarație venită în paralel cu felicitările acordate comisarului Paul Andreica, polițistul devenit celebru după implicarea în acțiunea de capturare a autorului jafului de la Raiffeisen din 2016.

Având în vedere faptul că acțiuni de genul celei de la Ghinda există dar nu sunt mediatizate, cazul din noaptea de Înviere fiind „scăpat” spre presă, iar reacția dumneavoastră întârzie să apară, ne întrebăm și vă întrebăm pe dumneavoastră, domnule comandant:

  • Care este reacția dumneavoastră personală, dar și cea a IPJ BN în legătură cu acțiunea de la Ghinda din nopatea de Paște?
  • Cum se face că aceste cazuri, care în ultima vreme tind să se înmulțească, nu sunt aduse la cunoștința opiniei publice la fel ca și oricare amendă pentru bețivi, conduceri fără permis, samd, decât la cererea expresă a jurnaliștilor interesați?
  • Ce se întâmplă în cazul în care scandalagiul din Ghinda va recidiva, în timpul sau după expirarea controlului judiciar de 60 de zile, timp în care acesta și-ar putea „achiziționa” inclusiv o armă de foc?
  • Cum vă protejați proprii subalterni în astfel de situații?
  • Așa cum ISU sau Ambulanța comunică în timp real un incident, de ce nu poate și Poliția să facă același lucru, fără să cădem din nou în tipicul acțiunilor, discuții fără de sfârșit, căci informații scurte și la obiect se pot transmite via aplicații, în limita datelor ce se pot oferi, fără să mai aplaneze suspiciuni legate de „băgarea sub preș” a unor acțiuni polițienești? (reminder: cazul de ultraj de la Sîngeorz Băi)
  • Care ar fi viziunea dumneavoastră asupra rolului Poliției în comunitatea noastră,conform descrierii făcute de Prefect acum un an?

Vă adresăm aceste întrebări dumneavoastră și nu Parchetului deoarece, conform liderului de sindicat Florian Râpaș, în cadrul acțiunii de prindere și imobilizare a elementelor recalcitrante și violente de la Ghinda au fost implicați și polițiști colegi din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, aflați în subordinea dumneavoastră, polițiști acuzați că „nu și-au făcut treaba”. Este posibil ca din cauza polițiștilor din SIC care „nu și-au făcut treaba”, agresorii să nu fie reținuți?

Comentarii

Balan Marius- i...

10.04.2018 17:37

Totul este posibil in Romanica. Grija mare cine trece prin GHINDA care cica (hai SICTIR) este cartier al unui oras EUROPEAN, deci grija mare ca puteti veni cu capul spart si cu lucrurile talharite. Bravos natiune ! Tineti-o tot asa !

Ion mosu

10.04.2018 23:44
😂😂😂😂😂

Ion mosu

10.04.2018 23:43

Ba omule.. tu unde p**** ai crescut in jungla..?? Bun... si ce politia... ioi Doamne... am bagat actele pentru parchet de un an de zile si nici in ziua de azi nu mo sunat nimenea sa imi zica ca ce sa fac si ce sa nuu.. cel mai bine ee ..cand ai plb direct la cluj.. politia toata e corupta..

Adauga comentariu