Despre telenovele(le) cu vicepremierul României, Daniel Suciu: reabilitarea unui simbol al Bistriței nu este o poveste cu îmbârligături latine, deși avem acel sânge fierbinte!

Reabilitarea coprului principal al Colegiului Național „Liviu Rebreanu” nu a fost un scenariu siropos de telenovelă, ci un deziderat al bistrițenilor vis-a-vis de un edificiu simbol al orașului. Bâjbăiala edililor aflați în impotență administrativă a dus, probabil, povestea în derizoriu.

Onor viitorul fost primar la Bistriței, Ovidiu Crețu, împreună cu camarila sa au fost cei care au deviat problema reabilitării CNLR către o un drum mocirlos al neputinței. Vicepremierul bistrițean Daniel Suciu a luat această problemă deja mocicoșă și a gestioant-o eficient în nici 6 luni.

Același vicepremier însă vine și ne spune că „telenovela” reabilitării s-a încheiat, făcând trimitere către „cârcotașii” care „nu mai încetau cu îndoielile și prostiile”. Afirmațiile au fost postate de Suciu pe rețelele de socializare în momentul introducerii documenațiilor în sistemul național de licitații, semn clar că execuția efectivă a lucrărilor va începe cât de curând.

Daniel Suciu a dat dovadă de modestie pe parcursul mandatului său de vicepremier și ministru al dezvoltării, o modestie scoasă în evidență acum prin simplul fapt că a tăcut și și-a văzut de treabă, având în final și rezultatul scontat. Chiar el a subliniat acest lucru:

„M-am învățat să tac atunci când trebuie să duc un obiectiv până la capăt, deși corul cârcotașilor nu mai înceta cu îndoielile și prostiile. Nu doar să tac, dar să și fac. Așadar, am finalizat cu “Liviu Rebreanu” și am ajuns la ultima etapă, licitația. Nu am de spus nimic în minus, poate în plus o singură constatare: rămâne cum am stabilit, telenovela “Liviu” s-a încheiat, în mai puțin de 6 luni de când ne-am asumat asta”.

Însă trebuie să-i amintim bistrițeanului faptul că scenariul „telenovelei” a fost scris și pus în scenă de către „ai lui” bravi colegi de partid și administrație și nu de către „corul cârcotașilor”. ”Alții”, care au dezbătut și s-au îndoit, au avut și de ce, căci demersurile celor care au scris telenovela au făcut aceste dezbateri posibile.

Așa că, din toată „modestia” finală a lui Suciu, dojana trebuie redirecționată, sau poate era îndreptată corect, dar nu am dedus noi acest lucru. Totul e bine când se termină cu bine! Reabilitarea Corpului A al Colegiului Național „Liviu Rebreanu” a întrat pe linie dreaptă. Lucrarea intră în licitație și vom avea acest edificiu important al Bistriței reabilitat. Investiția de 11,5 milioane de euro este de bun augur și, fără să pierdem din vedere acest aspect important, îi dăm „jos pălăria” artizanului – Daniel Suciu!

 

P.S. Așteptăm cu interes demararea lucrărilor propriu-zise și sperăm că atunci și acolo NU vom avea parte de alte... telenovele!

Adauga comentariu