DEEP PURPLE LA BISTRIȚA? WTF Rock Festival revine acasă în 2020, dar nu vine cu mâna goală! Vezi care sunt surprizele acestei ediții

Way Too Far Rock Festival se reîntoarce acasă, la Bistrița, după un an de pribegie pe meleagurile bihorene. Cea de-a patra ediție, cea din vara lui 2020, se anunță ca fiind evenimentul cel mai important în materie de muzică, organizatorii îmbinând de această dată rock-ul cu hip-hopul.

Aflat la cea de-a patra ediție în acest an, tocmai atunci când unii au crezut că se va cânta prohodul, festivalul revine acasă cu mai multă energie și cu nume din ce în ce mai interesante pe afiș. Ediția din 2019 a avut loc într-o superbă locație din zona metropolitană a Oradiei, iar primele două ediții s-au desfășurat în zona Wonderland, la baza pârtiei de pedealul Cocoș.

Chiar dacă mai multe voci susțin că (re)întoarcerea acasă a evenimentului este un semn al insuccesului acestui festival, organizatorii acestui eveniment croiesc o nouă pleiadă de artiști pentru public. Negocierile cu marile trupe au început încă de anul trecut, iar confirmările au început să apară una câte una.

Infected Rain, Dirty Shirt și E-an-na sunt primele nume mari de pe afișul festivalului, iar Gotthard, Evergrey, Dash The Effort și Slot sunt primii capi de serie ai ediției 2020.

DIRTY SHIRT este una dintre cele mai active și mai originale trupe rock din România. Trupa este rezultatul unic a unei combinații de rock/metal și variate elemente musicale: folclor românesc, funk, etno, electro etc.E-AN-NA combină folk-metal-ul clasic cu elemnete tradiționale românești și secvențe de metal modern. Primele lor single-uri au captat rapid atenția și concertele lor sunt caracterizate de energie și creativitate.

INFECTED RAIN este o trupă de metal din Republica Moldova, fiind o mixtură energică dintre cele mai bune stiluri de metal modern. Vocea puternică, feminină, în combinație cu partea instrumentală inconfundabilă dau unicitate și autenticitate trupei Infected Rain.

EVERGREY este o trupă de progressive metal din Gothenburg, Suedia. Trupa a fost înființată în 1995 și a lansat albumul de debut, The Dark Discovery, în 1998. Evergrey se numără printre formațiile de top din Suedia, ajungând să urce pe scenele unor festivaluri mari din Europa precum Download, Masters of Rock, Sziget sau Wacken, dar și în Statele Unite unde au fost headlinerii festivalului Prog Power VII din Atlanta.

GOTTHARD este cea mai de succes trupă elvețiană, dar este, de asemenea, o trupă de referință în lumina reflectoarelor globale. Au pornit, în urmă cu un sfert de secol, din cantonul elvețian Tessin pentru a cuceri lumea pur și simplu prin rock și balade monumentale. Hard-rockerii de la Lugano au cântat în mai mult de 2000 de concerte pe trei continente, fiind girați de Deep Purple, Bryan Adams, Bon Jovi și AC / DC, au efectuat turnee celebre ca headlineri în toată Europa și au vândut, până în prezent, peste trei milioane de albume. De 25 de ani, GOTTHARD are un loc obișnuit în topuri și reprezintă cel mai bine rockul elvețian.

Din Mama Rusie vin și moscoviții de la The SLOT, o trupă de metal rusesc înființată în 2002. Grupul a fost autor al nenumărate soundtrack-uri pentru filme ca "Day Watch", "Pirat", "Bumer" și " Vânând Piranha".

DASH THE EFFORT vin din Bulgaria și s-au înființat în 2011. A fost prima trupă din Bulgaria care a cântat la Wacken Open Air, alături de trupe ca Suicide Silence, Breakdown of Sanity ș.a. Albumul lor, „Decandence“, a fost lansat recent și, cu această ocazie, trupa a făcut un turneu în Bulgaria, România și Grecia.

Ediția din 2020 a WTF Rock Festival vine cu o noutate care nu poate decât să aducă mai multă sare și mai mult piper acestui festival: secțiunea HIP-HOP! Conform organizatorilor, primul val de artiști din această categorie este format din CTC, PARAZIȚII și MACANACHE.

Line-up-ul acestei ediții nu este închis. Suprizele continuă să apară pe măsură ce sunt confirmate prezențele. Alte informații nu am reușit să mai obținem, organizatorii fiind destul de secretoși la acest capitol. Atât doar, perioada desfășurare: 28 – 30 august 2020, locația probabilă: Wonderland, iar biletele sunt puse deja în vânzare (presale până la 15 ianuarie) pe Ambilet.ro.

P.S.: Sursele noastre susțin faptul că unul dintre head-liner-ii festivalului ar putea fi ori Guano Apes, ori Papa Roach, ori Deep Purple! Deocamdată se negociază, perioada de desfășurare fiind agreată de impresarii trupelor!

 

Adauga comentariu