Decesul cu numărul 4 în Bistrița-Năsăud? O adevărată saga cu foarte multe declarații, reacții și contrareacții

Un deces 4 este nu este anunțat oficial dar confirmat din mai multe surse. E vorba de un bărbat de 59 de ani din satul Pintic, comuna Teaca

Decesul cu numărul 4 al unei persoane decedate din cauza infectării cu Covin 19 din județul Bistrița-Năsăud pare să fie o adevărată saga cu foarte multe declarații, reacții și contrareacții.

Așadar, e vorba despre un bărbat de 59 de ani din satul Pintic, comuna Teaca. Din primele informații, omul se afla în izolare la domiciliu împreună cu fiul său și concubine. Trebuie spus că, decedatul revenise în țară din Elveția, unde consultase un medic pentru afecțiunea renală de care suferea.

Cum a ajuns la SJU Bistrița?

Aflat în izolare la domiciliu, bărbatul care avea probleme renale dar și diabet, a început să se simtă rău și a sunat la 112, ajungând astfel la SJU Bistrița. Contactat telefonic de bistritaexpress.ro, managerul SJU, Gabriel Lazany a confirmat decesul celui internat de la Pintic la 48 de ore de la internare, adică pe data de 31 martie: Insuficiență renală, diagnostic care apare trecut pe certificatul de deces. Testat și pentru a se vedea dacă este infectat cu noul virus, bărbatul venind dintr-o zonă galbenă, rezultatul a venit la SJU abia pe 2 aprilie.

Din acest moment începe saga

În absența unor comunicări oficiale dar mai ales a faptului că pe certificatul de deces era trecut INSUFICIENȚĂ RENALĂ, aparținătorii ar fi fost chemați să ridice trupul celui decedat pentru înhumare. O spune primarul comunei Teaca, Iustian Muntean, cel care, abia a reușit să afle că, bărbatul decedat este infectat, dar nu a fost crezut de rude. Primarul Muntean  a mai spus și că apelurile lui către rude de a aștepta rezultatul testului înainte de a ieși din izolare nu a avut niciun efect, iar de la DSP toată ziua de joi primarul nu a primit niciun răspuns.

 

La priveghiul de la Pintic a ajuns și poliția

Așa cum era de așteptat, la priveghi au venit mai mult de opt persoane, ceea ce i-a făcut pe alți săteni să anunțe poliția la 112

” Joi la ora 22,30 a fost primită sesizarea că la un priveghi în Pintic era mai multe persoane decât permite legea, atunci când au ajuns acolo au găsit doar familia. Ulterior colegii au intrat în posesia mai multor filme, urmeaza identificarea persoanelor. Numai ieri au dat sanctiuni de 50 000 de lei pentru nerespectarea sanctiunilor la Pintic” a explicat purtătorul de cuvânt al IPJ BN, Crina Sârb pentru bistritaexpress.ro

Infectat dar necomunicat?

Deși, testul ieșit pozitiv în cazul bărbatului de la Pintic a fost confirmat de Cluj atât celor de la SJU cât și DSP, el nu apare pe informarea făcută de Grupul de Comunicare Strategică. Oricum, din câte se știe, raportul ar fi trebuit să plece spre INS de la Direcția de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud, iar acest lucru se pare că s-a și produs.

Oricum, cel mai supărat dintre toți rămâne primarul Iustian Muntean, cel care se plânge că lipsa de comunicare a celor care trebuiau să facă acest lucru, poate avea drept consecință o infectare masivă în Teaca.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Adauga comentariu