De la Cociu la Zagra: DJ 172 întră în reabilitare în acest an! Lucrările sunt efectuate cu bani europeni, prin POR 2014-2020

Reabilitarea celor 24 de km din DJ 172 de pe DN 17 pe tronsonul Cociu-Mocod-Zagra va fi făcută de asocierea dintre Frasinul SRL , Someș Top Grup srl și firma bulgară Hydrostroy ADE. Finanțarea care trece de 70 de milioane de lei  este asigurată prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

La semnarea contractului care a avut loc astăzi în sala de ședințe a Consiliului Județean a fost prezent președintele Radu Moldovan, administratorul judeţului, Florin Moldovan şi Sorin Cârdan, reprezentantul SC Frasinul SRL, directorul executive,  Dorin Popescu, şeful Administraţiei Drumuri Judeţene – ing. Gabriel Pop, primarii Ioan Bobo (Şintereag), Mircea Runcan (Nimigea) şi Dumitru Bucşoi (Zagra).

Potrivit celor spuse de președintele Radu Moldovan, este vorba de primul contract pe care îl semnează Consiliul Județean care se va derula prin bani obținuți pe retrospective lui 2019. Moldovan a recunoscut însă faptul că, procedurile de achiziții sunt foarte lungi, dar că este foarte bine că s-a ajuns în situația de-a se semna contractul pentru proiectare și execuție.

Față de alte lucrări de reabilitare similare ale unor drumuri, președintele Moldovan a venit și cu o veste bună pentru primarii celor trei comune traversate de DJ 172:  ”Spre deosebire de modul în care se lucra înainte, am luat o decizia împreună cu colegii de la Direcţia Tehnică ca de aici încolo orice tip de modernizare de durm judeţean să ofere maximum de facilităţi oamenilor din localităţile care sunt traversate. Nu avem modelul „unui drum de dreapta”, cum este DJ 151, a unei „investiţii de dreapta”, fără şanţ, fără podeţe, fără nimic, mergem cu asfaltul şi în rest rămâne potopul. Această investiţie va trata inclusiv podeţe şi şanţuri, nu mai vorbim de drum şi acostament, toată platforma va fi modernizată, lucru care va ajuta şi la rularea vehiculelor dar va schimba în bine şi faţa fiecărui sat”, a anunțat  preşedintele Radu Moldovan.

În acest context, mai trebuie precizat faptul că,  lucrările vor viza realizarea de şanţuri de beton, şanţuri din pământ, rigole carosabile, reparaţii la podeţe existente (13 bucăţi) şi lucrări la podeţe noi (52 bucăţi).

 

Durata de execuţie a contractului este de 16 luni, garanţia lucrărilor este de 6 ani.

Adauga comentariu