Daniel Suciu pierde lupta pentru funcția de președinte executiv al PSD în fața lui Orlando Teodorovici, reintrat în cursă după o „răzgândeală”. Dăncilă – primul președinte femeie din istoria partidului

Aproape 4.000 de delegați din toată țara au fost prezenți sâmbătă la București pentru a participa la Congresul Național PSD, eveniment care a prezentat interes pentru tot spectrul politic românesc.

În cursa pentru funcția de președinte al partidului, loc rămas liber după încarcerarea lui Liviu Dragnea, a fost una doar de complezență, căci Viorica Dăncilă nu a avut emoții, zarurile fiind aruncate înainte de începrea lucrărilor acestui Congres.

Contra-candidații premierului în funcție, Liviu Pleșioanu, Ecaterina Andronescu și Șerban Nicolae, nu au reușit să obțină împreună măcar jumărate din voturile Vioricăi Dăncilă. Aceasta a întrunit sufragiile a 2.828 de reprezentanți, Pleșioanu 715, Andronescu 50, iar Șerban Nicolae 375.

Cealaltă bătălie s-a dat pentru funcșia de președinte executiv, acolo unde în cursă au intrat vicepremierul Daniel Suciu, Sorin Bota și Daniela Florea. Eugen Orlando Teodorovici a renunțat inițial la candidatură, ceea ce îl propulsa pe bistrițeanul Suciu în topul preferințelor majorității, dar a revenit asupra deciziei înaninte de începerea lucrărilor. Ministrul Finanțelor a reușit să smulgă 2.463 de voturi în favoarea lui, Daniel Suciu 1.352, Daniel Florea 129, iar Sorin Bota 19 voturi.

„Mulțumesc celor 1352 de colegi care mi-au acordat încrederea. Și da, am fost eu însumi vorbind pentru sufletul din noi, pentru că de aici pleacă totul. Mă bucur că nu l-am pierdut în anii de politică și le sunt profund recunoscător celor care au fost alături de mine în această provocare. Restul e, deja, poveste” - a spus Suciu într-o postare pe facebook, imediat după terminarea Congresului.

Garnitura executivă a PSD s-a completat și cu un nou secretar general. Mihai Fifor a fost preferatul delegațiilor, acesta fiind votat de 2.366 de reprezentanți din teritoriu.

Comentarii

Vizitator

30.06.2019 16:29

"Socoteala de acasă se potrivește cu cea din târg". Pe 11 iunie, Radu Moldovan care nu are curajul răspunderii l-a scos la inaintare pe Bogdan Ivan Gruia, care în calitatea sa de lider la Tineretului Social Democrat din Bistrița-Năsăud, ne anunță pe facebook, că : „PSD-ul viitorului nu poate fi condus de Viorica Dăncilă!”.Evident, Radu Moldovan care se orientează după cum bate vântul, sustinea cu nonsalanta faptul că el nu a știut nimic de postare și că a citit-o doar în dimineața zilei de 11 iunie. Este greu de crezut că Radu Moldovan nu a fost pus în gardă, și că a fost luat ca din oală de acest mesaj venit din partea tânărului Bogdan Ivan , cunoscut ca purtător de cuvânt al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud și mâna dreaptă a președintelui CJ BN și al PSD BN.Vezi: https://www.timponline.ro/un-lider-de-organizatie-din-judet-nu-o-vrea-pe-viorica-dancila-in-fruntea-psd-lista-neagra-a-personajelor-din-partid/

Adauga comentariu