Crima de la Alunișul de Zagra: au apărut primele condamnări în dreptul celor trei criminali, după un an de procese!

În luna august a anului 2017, mica comunitate a staului Alunișul din comuna Zagra a fost zguduită de o veste cutremurătoare: un localnic a găsit un craniu care ar fi aparținut unui sătean dat dispărut încă din luna iulie a aceluiaș an!

La un an după găsirea craniului, polițiștii și procurorii au identificat trei suspecți, aceștia fiind acuzați de omor. Cei trei făptuitori, Pușcaș Traian, Luca Ioan și Vasile Irina Ana, și-au recunoscut fapta în timpul cercetărilor, astfel că au fost trimiși în judecată.

Citește și... Crima de la Alunișul de Zagra: doi bărbați și o femeie au ucis un om după care l-au făcut bucățele! Au fost prinși după nici un an

După mai bine de un an de procese, Tribunalul Bistrița-Năsăud dă un prim verdict și totodată pronunță și primele pedepse în acest caz. Astfel, pentru inculpatul Pușcaș Traian, instanța a decis ca acesta să execute în total 15 ani şi 8 luni închisoare şi interzicerea drepturilor:

„Condamnă pe inculpatul P.T. la pedepsele de: - 13 ani şi 4 luni închisoare şi interzicerea drepturilor prev. de art.66 lit.a,b,d Cod penal pe timp de 4 ani, ce va fi sporită cu 1 an şi 8 luni închisoare, în total 15 ani închisoare şi interzicerea drepturilor prev. de art.66 lit.a,b,d Cod penal pe timp de 4 ani, pentru comiterea infracţiunii de omor prev. de art.188 al.1 Cod penal, cu aplic.art.77 lit.a Cod penal, art.396 alin.10 Cod procedură penală; - 2 ani închisoare pentru comiterea infracţiunii de profanare de cadavre sau morminte prev. de art.383 al.1 Cod penal, cu aplic.art.396 alin.10 Cod procedură penală. Constată că infracţiunile comise sunt în concurs real, prev. de art.38 al.1 Cod penal, iar în baza art.39 al.1 lit.b Cod penal contopeşte pedepsele stabilite în pedeapsa cea mai grea, de 15 ani închisoare şi interzicerea drepturilor prev. de art.66 lit.a,b,d Cod penal pe timp de 4 ani, ce va fi sporită cu 8 luni închisoare, în total 15 ani şi 8 luni închisoare şi interzicerea drepturilor prev. de art.66 lit.a,b,d Cod penal pe timp de 4 ani, ce va fi executată de inculpat. Interzice inculpatului drepturile prevăzute de art.66 alin.1 lit.a,b,d Cod penal (rap. la art.65 al.1 Cod penal), ca pedeapsă accesorie. Conform art.399 al.1 Cod procedură penală menţine măsura arestării preventive a inculpatului. Deduce din pedeapsa aplicată perioada arestării preventive începând cu data de 23.05.2018 la zi” – se arată în soluția pe scurt a instanței.

De asemenea, inculpatul Luca Ioan este condamnat la 14 ani şi 11 luni închisoare şi interzicerea drepturilor, de asemenea cu deducerea din pedeapsa aplicată a perioadei arestării preventive începând cu data de 30.05.2018 la zi.

Vasile Irina Ioana a primit o pedepasă de 13 ani de închisoare, din care se va reduce, ca și în cazul celorlalți doi inculpați, perioada petrecută în arest. Totodată, inculpații sunt obligați la plata cheltuielilor de judecată, dar și la plata unor sume cu titlu de daune morale în favoarea urmașilor celui ucis.

Cei trei inculpați au beneficiat însă de dreptul de contestație a deciziei Tribunalului Bistrița-Năsăud, la Curtea de Apel Cluj fiind înregistrată o cerere în acest sens.

 

Adauga comentariu