Copil de 3 ani, rănit grav în urma unui accident petrecut într-o grădiniță din Telciu: a fost prins sub un dulap neancorat! Incidentul nu a fost raportat

Un copil de numai 3 ani, nesupravegheat, a încercat șă-și ia ghiozdănelul dintr-un dulap. Din cauza neancorării, corpul de mobilier a căzut peste copil. În urma acestui incident micuțul s-a ales cu două degete zdrobite și cu doi dinți rupți.

Nedoritul eveniment a avut loc, conform bistriteanul.ro, miercurea trecută, însă Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud a aflat doar vineri. Directoarea grădiniței din Telciu și-a sunat superiorii doar în momentul în care și-a dat seama că incidentul a ajuns în spațiul public.

„Pe mine m-a sunat directoarea grădiniței vineri, doar atunci am aflat și noi. Bineînțeles, doamna avea ca obligație să ne informeze despre acest incident petrecut în unitatea școlară de îndată, dar dincolo de asta doamna directoare a avut obligația de a verifica și dispune orice măsură legată de securizarea spațiilor din grădiniță încă dinaintea începerii anului școlar” – a declarat pentru stiridebistrita.ro Camelia Tabără, inspectorul școlar general.

În momentul de față există deschisă o anchetă internă. Confrom Cameliei Tabără, copilul este înafara ocrărui pericol și urmeză a fi externat cât de curând.

„Din relatarea doamnei educatoare, în momentu deplasării în grup pe holurile unde erau amplasate dulăpioarele, unul dintre copii a rămas în urmă și a încercat să-și tragă ghiozdănelul din dulap, moment în care corpul de mobilier a căzut. Doamna directoare susține că nu ne-a comunicat despre incident deoarece aștepta un act medical pentru a vedea gravitatea accidentului. De urgență a fost rezolvat sistemul de ancorare al dulapului și a fost convocat consiliul de administrație în vederea cercetării disciplinare. Din câte am înțeles, copilul este bine și va fi externat în zilele care urmează” – a comentat Tabără.

Într-un interviu acordat bistriteanul.ro, directoarea grădiniței din Telciu susține că educatoarele se plâng de faptul că nu are cine să le ajute cu copiii. Camelia Tabără nu este de acord cu afirmația directoarei și spune că grădinița în cauză este una cu program normal și este normată ca atare, „poate mai bine normată decât alte grănițe cu program similar. Bonele sunt necesare doar în cadrul grădinițelor cu program prelungit, acolo unde copiii mănâncă și dorm, iar educatoarele au nevoie de sprijin” – a completat Tabără.

Se pare că unii directori ai instituțiilor de învățământ nu țin cont de precizările și îndemnurile de a verifica tot ceea ce ține de securitatea copiilor și securizarea a tot ceea ce se află în interiorul unei astfel de instituții, începând de la gard și până la creioane ascuțite. În trecut au mai fost semnalate cazuri în care s-au petrecut accidente grave tot din pricina nesecurizării elementelor din perimetrul instituțiilor.

 

sursa foto: bistriteanul.ro

 

Adauga comentariu