Contre virtuale între Ovidiu Florean și Gabriel Lazany! Liberalul atinge un punct sensibil din zona de acțiune a managerului SJU, iar acesta îi răspunde ca un economist, prin cifre

Secretarul general al PNL BN, Ovidiu Florean, cunoscut prin opoziția virtuală pe care acesta o manifestă, dar mai ales prin virulența atacurilor ce-l țintesc pe Radu Moldovan, a intrat pe un teren bine păzit, cel al Spitalului Județean de Urgență Bistrița.

Florean susține într-o postare pe facebook că anumite operații considerate simple, cum ar fi cele de apendicită la copii, sunt transferate în centrele universitare, acuzând conducerea instituției de neputință în cazuri banale, raportată la investițiile făcute până acum în acest spital:

„Analfabetul Radu Moldovan și economistul Lazany se laudă singuri. Pentru o banală operație de apendicită la un copil se apelează la Cluj sau Mureș. La Bistrița nu se poate. Vai de mama voastră!” – spune Florean, într-un comentariu la o postare legată de începerea lucrărilor de modernizare a secției ATI, etapa a II-a.

Gabriel Lazany, managerul instituției atacate de liberal, este sensibil la acest tip de abordare și contracarează comentariul:

„Stimate domn, îmi pare rău că implicați spitalul în jocurile dumneavoastră politice. Faceți atâta trimitere la profesie, de parcă ar fi un defect. Eu sunt mândru de profesia mea, și foarte mândru de spitalul pe care îl conduc. Probabil, având în vedere frecvența postărilor, aveți prea mult timp liber, dar este total justificat având în vedere ca la Bistrița încă nu avem port. Pentru o corectă informare, la SJUB în anul 2018 au fost 221 de cazuri de chirurgie pediatrică, din care 122 au necesitat intervenție chirurgicală, iar în 2019 până în prezent au fost 181 de cazuri, din care 55 au necesitat intervenții chirurgicale”.

Ovidiu Florean, absolvent al facultății de electromecanică navală, mai susține în pledoaria sa faptul că Lazany nu este altceva decât „un contabil plimbător de armă a lui Radu Moldovan” și că acesta disimulează atunci când spune că modernizează anumite secții ale spitalului, în opinia liberalului fiind vorba doar de „3 pereți zugrăviți”. Într-un alt comentariu, același Florean susține că „Cu banii pe care i-au cheltuit ăștia , liberalii ar fi făcut dublu , vă asigur”, fiind vorba de investițiile derulate până acum în SJU Bistrița.

Ovidiu Florean este consilier județean și a fost șeful gardienilor publici ai județului, instituție desființată tocmai de cel pe care îl numește „analfabet” și „ceacanău”, respectiv Radu Moldovan. În acest moment, conform declarației de avere, liberalul nu presetază nici o activitate remunerată legal, cu excepția celei de consilier județean. Pe parcursul anului 2018, Florean a câștigat suma de aproximativ 950 de lei lunar.

Gabriel Lazany a încasat din postura de manager al SJU Bistrița suma de 7.060 lei lunar în anul 2018, suma în care sunt prinse și tichete de masă. De asemenea, managerul SJU a mai încasat dividente în valoare totală de 255.839 lei aferente celor 40 de procente pe care acesta le deține din firma Alces Com SRL.

Adauga comentariu