Comandantul ceremonialului militar de la Alba Iulia din data de 1 Decembrie este un bistrițean: generalul de brigadă Dr. Virgil Ovidiu Pop

Unul dintre personajele principale ale manifestațiilor dedicate Centenarului ce se vor desfășura la Alba-Iulia pe 1 Decembrie 2018 este născut la Bistrița, a primit două distincții „Virtutea Militară” și este cetățean de onoare al județului.

Generalul de brigadă Dr. Virgil Ovidiu Pop, comandantul Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, s-a născut la Bistrița pe data de 27 martie 1970 și este licențiat în științe militare, cu specializarea Conducere interarme – trupe de uscat. Din 2006 este doctor în științe militare al Universității Naţionale de Apărare „Carol I” Bucureşti.

Conform CV-ului publicat pe pagina clujarm.ro, bistrițeanul a fost în 2006 Comandantul Detaşamentului RO FND XII - Kosovo, iar în perioada 2008 - 2009 - Comandantul Batalionului 30 Manevră, teatrul de operaţii Afganistan.

Dr. Virgil Ovidiu Pop a preluat conducerea Diviziei 4 Infanterie „Gemina” la data de 1 martie 2017, dată până la care a deținut funcția de comandant al Componentei Operaţionale Terestre şi locţiitor al şefului Statului Major al Forţelor Terestre.

 

sursa: facebook/jurnalul_bistritei

Adauga comentariu