Clujeanul Vasile Dâncu, propus pentru o funcție cheie în PSD, deși nu este membru de partid. Ce spune Marcel Ciolacu?

Președintele interimar PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni, după ce PSD Bistrița-Năsăud l-a propus pe fostul vicepremier Vasile Dâncu în functia de președinte al Consiliului Național, că trebuie respectat statutul PSD, Vasile Dâncu nefiind membru al partidului.

“Am un foarte mare respect pentru el. Presupun că de la Bistrita-Năsăud o să vină dl Moldovan cu anumite modificări statutare sau poate domnul Dâncu o să devină membru PSD. Sunt printre oamenii care îl respectă foarte mult pe domnul profesor Dâncu. Trebuie respectat statutul PSD”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Social-democrații din Bistrița-Năsăud s-au reunit vineri seară pentru a stabili componența delegației care va reprezenta PSD BN la Comitetul Executiv Naţional.

Marea surpriză a venit de la președintele Radu Moldovan, cel care a supus votului conferinței propunerea ca profesorul Vasile Sebastian Dâncu să fie sprijinit în cursa din interiorul partidului pentru președinția Consiliului Național al PSD, informează propolitica.ro.

Propunerea, a spus Moldovan, este o continuare firească pentru reformarea partidului, modernizarea și rebranduirea acestuia, lucru la care, Vasile Dâncu și o echipă supervizată de el, lucrează deja.

Propunerea a fost votată în unanimitate de cei prezenți. Chiar dacă Vasile Dâncu nu este membru al PSD, statutul permite o asemenea candidatură și care, ar urma să fie susținută nu doar de organizația PSD Bistrița-Năsăud, ci și de cel puțin o duzină de organizații județene.

În discursul său, Vasile Dâncu a vorbit și despre obligativitatea ca viitoarea campanie electorală să se desfășoare în baza unei strategii care să țină cont de specificitatea fiecărui județ, urmând ca PSD să se deschidă maxim și să abordeze și alte teme politice, considerate taboo de fostele conduceri ale partidului. Dâncu nu s-a ferit să aducă critici modului în care o parte din foștii lideri ai PSD au înțeles să aplice strategiile electorale și care au avut drept consecințe  rezultatele dezastruoase de la ultimele alegeri.

De asemenea, Vasile Dâncu a explicat că, schimbările de fond care au intervenit în mentalul electoratului, modificările intervenite din punct de vedere social, economic și al profesiilor, obligă PSD să își schimbe total strategiile electorale din ultimii 20 de ani.

Comentarii

Vizitator

11.02.2020 14:03

La conferinta extraordinară a organizației PSD Bistrița-Năsăud din 7 februarie , Vasile Dâncu a declarat că lucreaza la o strategie flexibilă pentru viitoarele alegeri, având in vedere că votanții s-au schimbat: ”Noi lucrăm, ca să fiu sincer, şi Cozmin Gușă, şi cu Radu Moldovan, participăm la un nucleu care gândim noua strategie a partidului, chiar dacă în mod informal. Noua strategie, pentru campaniile viitoare, va fi una foarte flexibilă, adică proiectul de campanie va fi naţional, însă pentru prima dată, cred, vom reuşi să impunem un adevăr care ne-a fost refuzat nouă, ardelenilor, de fiecare dată: ideea că zonele ţării sunt total diferite”. Evident, această strategie nu este pe placul lui Marcel Ciolacu, care riscă să piardă „ciolanu” la viitorul congres al PSD, din 29 februarie.

Adauga comentariu