Chiar dacă nu pronunță numele, Robert Sighiartău îi mulțumește lui Daniel Suciu pentru implicarea în proiectul legat de reabilitarea CN "Liviu Rebreanu"

Deputatul Robert Sighiartău, secretar general al PNL, a postat pe pagina sa de facebook un anunț legat de semnarea contactului de finanțare a lucrărilor de reabilitare a clădirii principale a Colegiului Național "Liviu Rebreanu".

Alaturi de ministrul Dezvoltării, Ion Ștefan, Sighiartău, care nu are nicio funcție in Guvern sau CNI, compania prin care se vor efectua platile lucrărilor, se arată bucuros pentru bistriteni:

"S-a semnat contractul pentru modernizarea clădirii principale a Colegiului Național Liviu Rebreanu. Ministrul Dezvoltării, Ion Ștefan, a răspuns cu promptitudine tuturor clarificărilor pe care le-am cerut în privința investițiilor din județul Bistrița-Năsăud. Vom finaliza toate proiectele aflate în derulare și vom implementa noi investiții care să facă viața mai bună tuturor bistrițenilor. Mă bucur că după mai bine de zece ani, de când am fost început acest proiect, vom începe lucrările la una dintre clădirile istorice de referință din municipiul Bistrița. Mulțumesc tuturor celor care au contribuit la acest proiect și sper ca investiția să se realizeze în termenii stabiliți, iar lucrările să fie de calitate", spune Sighiartău, fără să numească măcar o persoană "care a contribuit la acest proiect".

Reamintim că Daniel Suciu, in postura de ministru al Dezvoltării, a identificat varianta prin care acest proiect sa fie finantabil, într-adevăr după foarte multe schiopatari ale municipalității bistritene. Investiția are o valoare de aproximativ 10 milioane de euro.  Până la urmă nici nu mai contează, atâta timp cât proiectele sunt continuate!

N.B. Construcția actualului CNLR a început în 8 aprilie 1908, iar în 1911 a fost dat în folosință, primii beneficiari fiind elevii Colegiului Evanghelic German. Odată cu anul școlar 1944-1945 când populaţia şcolară germană a emigrat iar puţinii tineri rămaşi şi şcolarizaţi nu ocupau spaţiul localului, activităţile şcolare româneşti au fost concentrate în actualul local. În acest moment în CNLR învață peste 1.700 de elevi și s-a păstrat, conform condițiilor de administrare, o secție în limba germană.

Comentarii

Melinte dan

16.02.2020 11:51

Sigartau, un copil rasfatat cu bani multi lăsați de tata vrea sa stapaneasca judetul.Ordin de la Mustaciosu.
Viseaza in continuare mai bine nu votez decat sa te votez pe tine.
Olteanu a facut ce a vrut in orasul asta fiind pretin cu psd-ul.
Rusine sa-ti fie.

cititor

27.02.2020 09:40

Toate partidele au cate un " pa. ca. lici " ... 

Adauga comentariu